.Πρωτογενές πλεόνασμα προβλέπει ο προϋπολογισμός

Με την κατάθεση αύριο του τελικού σχεδίου του νέου προϋπολογισμού (στον οποίο, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, θα προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα για εφέτος άνω των 700 εκατ. ευρώ, αντί των 344 εκατ. ευρώ στο προσχέδιο) και την αναχώρηση της τρόικας από την Αθήνα, ολοκληρώνεται ένας ακόμη γύρος διαπραγματεύσεων, χωρίς, όμως, να έχει υπάρξει πλήρης συμφωνία στα ανοικτά μέτωπα και κυρίως στο δημοσιονομικό κενό για το 2014.

Πάντως, κατά τον ίδιο παράγοντα, μετά και τη σημερινή συνάντηση με την τρόικα, «το δημοσιονομικό κενό δεν είναι πια το βασικότερο πρόβλημα, καθώς η τρόικα δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις διαρθρωτικές παρεμβάσεις και δεν ζητεί μειώσεις μισθών και συντάξεων και αυξήσεις φόρων». 

Όσον αφορά δε στην επίτευξη τελικής συμφωνίας έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι «δεν είμαι 100% σίγουρος για συμφωνία, όμως έχουμε έρθει πιο κοντά».

Ειδικά για τον προϋπολογισμό, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε από την πλευρά του, ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών «αποδέχονται ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι ένα κείμενο εκτός τόπου και χρόνου. Είναι ένα κείμενο που έχει λογική».

Χαρακτηριστικά, πάντως, ο συγκεκριμένος παράγοντας πρόσθεσε ότι «το κάθε κείμενο του προϋπολογισμού μπορεί να αλλαχτεί ανά πάσα στιγμή μέσα στη χρονιά», αν και έσπευσε να επισημάνει ότι «επί της αυτής της κυβέρνησης, όμως, δεν έχει αλλάξει ποτέ».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.