.Μόνο με αποφασιστική πάταξη της διαφθοράς θα δικαιωθούν οι θυσίες του λαού

Τρεις είναι οι μεγάλες πληγές που αν δεν επουλώσει η ελληνική Πολιτεία δεν πρόκειται να διασφαλίσει ομαλή δημοσιονομική λειτουργία. Και είναι εξίσου σημαντικές και οι τρεις, μια και είναι τεράστια τα ποσά που χάνονται και από τη φοροδιαφυγή και από την εισφοροδιαφυγή, αλλά και από τις σκανδαλώδεις λεηλασίες του κρατικού χρήματος σ' όλον τον δημόσιο τομέα και κυρίως στον χώρο της Υγείας.

Η περίπτωση της αγαστής συνεργασίας κορυφαίων ορθοπεδικών και διευθυντών κρατικών νοσοκομείων με μεγάλη αμερικανική εταιρεία προκειμένου να προωθούν -με το αζημίωτο φυσικά- τα προϊόντα της είναι η μεγαλύτερη ίσως και περισσότερο καλοστημένη απάτη στα πρόσφατα, τουλάχιστον, ελληνικά ιατρικά χρονικά.

Γιατί δεν πρόκειται για απλές περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης ή υπερτιμολόγησης σε προμήθειες ιατροφαρμακευτικού υλικού. Τα στοιχεία της σχετικής δικογραφίας αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια δραστηριότητα που εκτεινόταν σε αρκετές χώρες και βασιζόταν στις πλουσιοπάροχες δωροδοκίες όσων προωθούσαν τα συμφέροντα του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson.

H υπόθεση, την οποία δημοσιοποιεί σήμερα το «Εθνος της Κυριακής» είναι ανάλογη του σκανδάλου της Siemens. Γνωστά ονόματα και χοντρές μίζες. Αλλά και κάτι ακόμη: όπως η Siemens βρέθηκε κατηγορούμενη στη Γερμανία για τη δράση της, το ίδιο συνέβη με την Johnson & Johnson στις ΗΠΑ. 
Από εκεί ξεκίνησε, άλλωστε, η δικαστική έρευνα για τη δράση στη χώρα μας.
Δεν θ' αργήσει, θέλουμε να πιστεύουμε, η μέρα που οι ενεχόμενοι στο σκάνδαλο θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να λογοδοτήσουν για τις αθλιότητες που διέπραξαν. 

Και η δίκη τους θα πρέπει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα. Οταν οι επαγγελματικά διακεκριμένοι και οι άνθρωποι στους οποίους η Πολιτεία εμπιστεύθηκε τη διοίκηση νοσοκομείων συνωμοτούν για να λεηλατήσουν τα χρήματα των φορολογουμένων και των ασφαλισμένων, η τιμωρία τους θα πρέπει να είναι παραδειγματική.

Και φυσικά αυτονόητη είναι η υποχρέωση της Πολιτείας να βρει τον τρόπο ώστε αυτή η λεηλασία σε βάρος των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων να σταματήσει. Είναι αδιανόητο να υποβάλλεται ένας λαός σε θυσίες για ν' αποφύγει τη χρεοκοπία και να περικόπτονται μισθοί και συντάξεις για να καλυφθούν τα ελλείμματα που κάποιοι προκαλούν.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.