.«Ψηφίζουμε “παρών", είναι μια υπεύθυνη στάση»

Κριτική τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο Φώτης Κουβέλης, εξηγώντας πως το κόμμα του θα ψηφίσει «παρών» στην πρόταση δυσπιστίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μιλώντας στη βουλή, χαρακτήρισε λάθος και αυταρχική την απόφαση για την είσοδο των ΜΑΤ στην ΕΡΤ. «Συγκρουστήκαμε με τη ΝΔ στην υπόθεση της ΕΡΤ. Ήρθαμε σε ρήξη με αυταρχικές αποφάσεις», τόνισε.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για την οικονομία, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως «η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί με τρόπο συγκεκριμένο, ώστε να αποφευχθεί η λήψη νέων μέτρων». Επιπλέον, εξήγησε πως μια πρόταση δυσπιστίας «αποδυναμώνει την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας».

Μιλώντας για την αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε πως «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστούν τρόπο διεξόδου από την κρίση», ενώ χαρακτήρισε «τακτικισμό» την πρόταση μομφής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να εξαντλήσει μια κοινοβουλευτική διαδικασία για επικοινωνιακούς λόγους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως η «χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα» και πως η «πρόταση δυσπιστίας ευνοεί την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας». «Πολιτική σταθερότητα για εμάς σημαίνει αναβάθμιση της πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι επικοινωνιακές αντεγκλήσεις πολεμικού τύπου και στενοκομματικών οριζόντων. 

Πολιτική σταθερότητα σημαίνει να μην απαξιώνεις την κοινοβουλευτική διαδικασία. Σημαίνει πως δεν σταματά ο χρόνος της Δημοκρατίας και κυλά ανεπηρέαστος ο χρόνος των αγορών, ο χρόνος των αξιώσεων των δανειστών».

Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για «δεξιά και αριστερή ανωριμότητα πάνω στο όνειρο των Ελλήνων για μια διαφορετική Ελλάδα». «Γινόμαστε μάρτυρες ενός προωθούμενου σουρεαλιστικού διπολισμού, αποκομμένου από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και τις αγωνίες του Έλληνα».

«Ψηφίζουμε “παρών” στη σημερινή διαδικασία. Είναι μια υπεύθυνη στάση», τόνισε.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.