.«Έτσι θα βγούμε από το Μνημόνιο»

Τον οδικό χάρτη για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο σκιαγραφεί ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ημερησία». 

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας «κλειδιά» για την αλλαγή σελίδας είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, η επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, η ενίσχυση των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις και η μείωση των επιτοκίων.

«Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι κάτι που το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας. Ο δικός μας ρόλος σε αυτή τη φάση είναι να υλοποιήσουμε τις θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να μη διακινδυνεύσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο περί δυσπιστίας των Ευρωπαίων εταίρων μετά και το πρόσφατο Eurogroup, τα χαρακτήρισε «αναμενόμενα ύστερα από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και την αστάθεια στο πολιτικό σκηνικό», ωστόσο υποστήριξε πως δεν υπάρχει δυσπιστία όσον αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά υπάρχει «φόβος επικράτησης των δυνάμεων που αντιτάσσονται στις μεταρρυθμίσεις και την εξυγίανση της οικονομίας».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του περί δυσπιστίας, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως «η ελληνική κοινωνία κατανοεί την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων» προκειμένου να διορθωθούν τα προβλήματα που κατά τον κ. Στουρνάρα οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση, ενώ μάλιστα υπογράμμισε πως «εάν δεν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε από την Ε.Ε. Να μας θεωρεί αξιόπιστους».

Ένα ακόμα σημείο, στο οποίο στέκεται ο υπουργός είναι η τήρηση των συμφωνηθέντων, τονίζοντας πως «Αν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα οι εταίροι θα κάνουν το...χρέος τους για το ελληνικό χρέος», ενώ δεν αποκλείει την υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ από ξένους τεχνοκράτες. Θέτει μάλιστα ως βάση την ανατροπή της εικόνας στο φορολογικό πεδίο, θεωρώντας ως αναστρέψιμη την κατάσταση με την ανάλογη διαχείριση.

Σε ό, τι αφορά το πεδίο των αποκρατικoποιήσεων και την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί, ο κύριος Στουρνάρας σημείωσε πως «έχουν γίνει άλματα» στο συγκεκριμένο τομέα.

Ο υπουργός υπογράμμισε επίσης τις θετικές εξελίξεις στην ΔΕΣΦΑ. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης κατά τον υπουργό Οικονομικών είναι η Ελλάδα «να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών ως αξιόπιστη χώρα με οικονομικό όραμα, στην οποία θα αξίζει να τοποθετήσουν στα κεφάλαια τους».

Μιλώντας για τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων χρεών στο Δημόσιο, υποστήριξε ότι θα έρθουν διορθώσεις με στόχο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η οποία θα οδηγήσει σε δικαιότερη κατανομή των βαρών. 

Παρουσίασε έτσι το βήμα που πρέπει να γίνει, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης των εσόδων από τη φορολογία, γεγονός, το οποίο θα διευκολύνει ταυτόχρονα και την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων χρεών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.