.Το ποσοστό επανεκλογής Τσίπρα θα κρίνει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την επικράτηση των προεδρικών στις ψηφοφορίες για τις θέσεις του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις σημερινές ψηφοφορίες για την εκλογή της νέας κεντρικής πολιτικής του κόμματος από το σώμα του συνεδρίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και το ποσοστό που θα συγκεντρώσει ο Α. Τσίπρας στην διαδικασία εκλογής πρόεδρου.

Με πρόταση του προέδρου του κόμματος αποφασίστηκε η εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής να γίνει από ενιαία λίστα, με δυνατότητα ξεχωριστής λίστας σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, ενώ το δικαίωμα της ύπαρξης λιστών διατηρείται στο καταστατικό και θα συζητηθεί σε ειδικές επιτροπές που θα ακολουθήσουν. 

Παράλληλα πλειοψήφησαν οι προτάσεις για την εκλογή προέδρου από το Συνέδριο, για την διάλυση των συνιστωσών σε εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ απερρίφθησαν όλες οι τροπολογίες της Αριστερής Πλατφόρμας επί πολιτικών θεμάτων, όπως για την κυβέρνηση της αριστεράς με ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και οι προτάσεις για την ευρωζώνη.

Οι σημερινές ψηφοφορίες πάντως διεξάγονται σε κλίμα έντασης και παραμένει ζητούμενο τι θα πράξουν τελικά οι συνιστώσες που αρνήθηκαν να αυτοδιαλυθούν, όπως οι Ενεργοί Πολίτες του Μανώλη Γλέζου, η ΙΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλου, το ΔΗΚΚΙ του Π. Μαντά και η ΚΕΔΑ του Γιάννη Θεωνά.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.