.Οι Βρυξέλλες παρακολουθούν από κοντά το σημερινό αποτέλεσμα της κάλπης στην Αλβανία

Οι Αλβανοί άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν για να ανανεώσουν το κοινοβούλιό τους σε μια ψηφοφορία που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αμφισβητηθεί και να βυθίσει τη χώρα σε πολιτική κρίση.

Περίπου 6.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να επιβλέψουν την καλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Τις εκλογές αυτές παρακολουθούν από κοντά οι Βρυξέλλες, οι οποίες έχουν ήδη δύο φορές αρνηθεί να δώσουν το καθεστώς της υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ χώρας στην Αλβανία όπου, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, το 1990, τα εκλογικά αποτελέσματα αμφισβητούνται συστηματικά.

Από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2009, η Αλβανία αντιμετωπίζει ένα πολιτικό αδιέξοδο.

Οι κύριοι αντίπαλοι --ένας δεξιός συνασπισμός γύρω από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα και ένας άλλος της αντιπολίτευσης με επικεφαλής το σοσιαλιστή Έντι Ράμα-- προτείνουν ομόφωνα την ένταξη στην ΕΕ καθώς και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Εξάλλου, η
 αντιπολίτευση και μερίδα των μέρων ενημέρωσης εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τη χειραγώγηση της εκλογικής διαδικασίας, καθώς όπως καταγγέλλουν, το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα έχει φέρει από το Κόσοβο εκατοντάδες Κοσοβάρους με αλβανική υπηκοότητα για να ψηφίσουν υπέρ του κόμματος αυτού.


Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 20:00 (ώρα Ελλάδας). 

Νωρίτερα, σε εκλογικό τμήμα, μετά από έντονη λογομαχία για τις πολιτικές εξελίξεις, σκοτώθηκε ένα μέλος επιτροπής του Σοσιαλιστικού κόμματος και ένας άλλος τραυματίστηκε.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.