.Αντ. Σαμαράς: Η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός


«Η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναζήτησαν τρόπους για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και να καταπολεμηθεί το πρόβλημα της ανεργίας.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια του σημερινού Συμβουλίου, έγινε ένας γόνιμος διάλογος σε σχέση με τον τρόπο εφαρμογής του Συμφώνου για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση και αναγνωρίστηκε ρητά από όλους ότι η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνδυάζεται με μέτρα για την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων. 

«Πάντα υποστηρίζαμε την ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια κρίσιμη κατάσταση και ότι για την υπέρβασή της απαιτούνται όχι μόνο διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και τόνωση της κοινωνικής συνοχής.

 Αναφερόμενος στα ζητήματα της ελληνικής εσωτερικής επικαιρότητας, και ειδικότερα στο τέλος ακινήτων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία, δεν είναι τόσο ότι φέτος θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ, 
όσο ότι το συνολικό ποσό με το οποίο θα επιβαρυνθεί ο κάθε πολίτης θα είναι μικρότερο. 
Σημείωσε, επίσης, ότι από 1/1/2014 θα υπάρχει ενιαίος φόρος για τα ακίνητα. 

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σε μια σειρά από θέματα "βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία" με την τρόικα, ενώ ερωτηθείς αν τίθεται θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων 
τόνισε ότι θα υπάρξει αξιολόγηση θέσεων εργασίας και εργαζομένων, ούτως ώστε μέσα στο 2014 να καταλήξει η ελληνική κυβέρνηση ποιές είναι οι θέσεις εργασίας που πρέπει να καταργηθούν. 

Τέλος, σε σχέση με τα εσωτερικά ζητήματα, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «ο ανασχηματισμός δεν είναι στις άμεσες προθέσεις μου». 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.