.ΕΕ: Αναγκαία η υποστήριξη της ανάπτυξης


H  προβλεπόμενη για το 2013 στασιμότητα της οικονομικής δραστηριότητας και τα απαράδεκτα υψηλά επίπεδα ανεργίας, κυρίως των νέων, καθιστούν αναγκαίο να επισπευσθούν οι προσπάθειες για την υποστήριξη της ανάπτυξης  με ταυτόχρονη δημοσιονομική εξυγίανση.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα συμπεράσματα της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τους "27", ιδιαίτερη προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην υποστήριξη της απασχόλησης των νέων και στην προαγωγή της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας. Προβλέπεται ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει τον Ιούνιο στην αξιολόγηση των πολιτικών που καθορίζονται σε εθνικό επίπεδο για την υλοποίηση των προτεραιοτήτων  καθώς και στην υλοποίηση του Συμφώνου για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση.

Στα συμπεράσματα υπογραμμίζεται ότι απαιτείται αποφασιστική δράση με σκοπό την υποστήριξη της ισχυρής πολιτικής δέσμευσης για την προαγωγή της ανάπτυξης και της απασχόλησης και την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών, μακροοικονομικών και διαρθρωτικών προκλήσεων. 

Τα ζητήματα αυτά  θα πρέπει να αποτυπώνονται στα εθνικά προγράμματα  μεταρρυθμίσεων και τα προγράμματα σταθερότητας και σύγκλισης των κρατών μελών, λαμβανομένων υπόψη των συζητήσεων τις οποίες διεξήγαγε το Συμβούλιο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου σχετικά με την ετήσια επισκόπηση της ανάπτυξης της Επιτροπής.

Οι "27" τόνισαν ότι θα πρέπει να υπάρξει κατάλληλος συνδυασμός μέτρων για τις δαπάνες και τα έσοδα σε επίπεδο κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένων των βραχυπρόθεσμων στοχοθετημένων μέτρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη στήριξη της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, ιδίως για τους νέους, με προτεραιότητα στις επενδύσεις που ευνοούν την ανάπτυξη.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.