.1,3 δισ. το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ κατά της ανεργίας


Πρόγραμμα απασχόλησης 700.000 ανέργων, με κεντρικό κορμό την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μηνιαίο μισθό 625 ευρώ και κόστος 1,3 δισ. ευρώ, απέστειλε στην τρόικα το ΠΑΣΟΚ. 

Ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε το πρόγραμμα «μεγάλο και φιλόδοξο» για την ανάσχεση της ανεργίας με κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη στήριξη 500.000 θέσεων σε κλάδους που απειλούνται, 100.000 μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αυτεπιστασία και στην κοινωνική εργασία, 20.000 σε συνεταιριστικές εταιρείες και 80.000 θέσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.
Το νέο πρόγραμμα είναι δομημένο πάνω σε τέσσερις βασικούς άξονες:
* Δημιουργία νέων προσωρινών θέσεων εργασίας για μικρά έργα κοινωφελούς σκοπού και υπηρεσίες. Η επιδότηση θα είναι 21 - 25 ευρώ την ημέρα και οι δήμοι, όπως και οι επιχειρήσεις, θα επιβαρυνθούν μόνο με τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές (150 - 180 ευρώ).
* Διατήρηση θέσεων εργασίας: Αξιοποίηση της εμπειρίας με τον αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ - ΟΑΕΔ, ώστε να γίνει επιλογή των επιχειρήσεων που έχουν αποδεδειγμένα μείωση του κύκλου εργασιών και προτίθενται να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας.
* Ανάπτυξη επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας: α. Για την παραγωγή νέων αλλά και παραδοσιακών προϊόντων από τον πρωτογενή τομέα. β. Για την παροχή κατ' οίκον φροντίδας. γ. Για την ένταξη στην αγορά εργασίας ατόμων με αναπηρία. Για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων δομών κοινωνικής φροντίδας.
* Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νέους ανέργους ηλικίας μέχρι 32 ετών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.