.Κρέας αλόγου εντοπίστηκε σε κατεψυγμένα λαζάνια στη Γερμανία


Κρέας αλόγου εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε συσκευασία με κατεψυγμένα λαζάνια στη Γερμανία, έγινε γνωστό σήμερα από τον διανομέα του συγκεκριμένου προϊόντος, την αλυσίδα καταστημάτων Real.
Η Real έχει ήδη αποσύρει για προληπτικούς λόγους από τα ράφια των σούπερμάρκετ της το συγκεκριμένο προϊόν της μάρκας φθηνών προϊόντων "Τip" και οι αναλύσεις που έγιναν σε εργαστήρια έδειξαν χθες την παρουσία κρέατος αλόγου, παραδέχθηκε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Η Real τονίζει ακόμα ότι πρόκειται για ένα "καθαρά προληπτικό μέτρο, γιατί ως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών".

Η εταιρεία Real που αριθμεί 316 καταστήματα στη Γερμανία, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι συνεργάζεται με τις αρχές, τους προμηθευτές της και με το υπουργείο Γεωργίας και Κατανάλωσης 
"ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα ώστε οι πελάτες να αγοράζουν προϊόντα που θεωρούνται υπεράνω υποψίας". 

"Οι αρχές πρέπει να εξακριβώσουν πόση ποσότητα κρέατος αλόγου υπάρχει στις συσκευασίες αυτές", δήλωσε σήμερα το πρωί η υπουργός Κατανάλωσης 'Ιλσε 'Αιγκνερ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF και υπογράμμισε ότι "οι εταιρείες αντέδρασαν αποσύροντας τα ύποπτα προϊόντα από την αγορά".

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Edeka, ο μεγαλύτερος διανομέας τροφίμων της Γερμανίας, πραγματοποιεί και αυτή σειρά αναλύσεων στα προϊόντα αυτά, όπως και η γερμανική εταιρεία κατεψυγμένων τροφίμων και η αλυσίδα καταστημάτων Kaiser's-Tengelmann. 

Η γερμανική κυβέρνηση έκανε λόγο χθες για τις πρώτες ύποπτες συσκευασίες έτοιμων γευμάτων με λαζάνια που πωλήθηκαν με παραπλανητική ετικέτα σε έμπορο στο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας, αυτό της Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.