.Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα επεισόδια στο γραφείο Μέργου


Αντιπαράθεση σημειώθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής με αφορμή τα επεισόδια έξω από το ακαδημαϊκό γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, όπου πραγματοποιήθηκε κατάληψη από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του για τον κατώτατο μισθό.

Σε παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδημούλης είπε ότι, αφού είχε ολοκληρωθεί μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία στο γραφείο του κ. Μέργου οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ 

κατά την αποχώρησή τους «εδάρησαν αγρίως από τα ΜΑΤ που έκαναν και χρήση χημικών σε κλειστό χώρο. Ανάμεσά τους και δυο μέλη του Κοινοβουλίου οι κ.κ. Μπάρκας και Διαμαντόπουλος τα οποία ξυλοκοπήθηκαν παρότι επιδείκνυαν την βουλευτική τους ταυτότητα».

Να τοποθετηθεί, αν θέλει κράτος ή χάος ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο αν. υπουργός Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας, και πρόσθεσε, πως σ? αυτόν τον τόπο είναι αδιανόητο για μια σοβαρή πολιτική παράταξη που έχει θεσμικό ρόλο και μάλιστα πολύ σημαντικό για την λειτουργία πολιτεύματος να επιδίδεται σε άγονο αγώνα εκμετάλλευσης, κάθε φορά, της πιο ασήμαντης επικαιρότητας.

«Μιλάμε για μια δήλωση που έκανε ο κος Μέργος και την αποκατέστησε με νεότερη δήλωσή του και μάλιστα όταν έχει τοποθετηθεί για αυτή την δήλωση η κυβέρνηση στο σύνολό της.

Παραβιάζετε ανοιχτές θύρες δημιουργείτε σύγχυση και ταραχή» τόνισε ο κ. Τζάβαρας ο οποίος συμπλήρωσε, λέγοντας προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σας παρακολουθήσει».

Απαντώντας στον κ. Παπαδημούλη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επί της ουσίας άρα δεν υπάρχει θέμα και πρόσθεσε ότι οι καταλήψεις δημόσιων χώρων είναι παράνομη πρακτική και ως τέτοια θα αντιμετωπίζεται.

«Έχουμε καθαρή θέση. Όχι στη βία που εσείς επί τρία χρόνια καλλιεργήσατε. Από το 2009 έως το 2012 προπηλακίσατε πολιτικούς σας αντιπάλους και τώρα καταγγέλλετε την αστυνομική βία που εμείς επίσης καταγγέλλουμε» τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Οι δηλώσεις Μέργου ήταν ξεκάθαρες και απηχούν την κυβερνητική πολιτική» υποστήριξε εκ μέρους των ΑΝΕΛ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νότης Μαριάς.

Από την Χρυσή Αυγή, ο Χρήστος Παπάς είπε πως ούτως ή άλλως οι δηλώσεις του κ. Μέργου ήταν απαράδεκτες, ομοίως απαράδεκτη είναι η συγκυβέρνηση που εφαρμόζει μια αντιλαϊκή πολιτική. Όμως, ανέφερε, πως «υπάρχει υποκρισία στην αίθουσα» καθώς - όπως είπε - όταν η βία προέρχεται από την αριστερά λέγεται «κοινωνικός ακτιβισμός».

«Ο αυταρχικός κατήφορος δεν έχει σταματημό. Αυτό συμβαίνει γιατί μια πολιτική βάρβαρη, για να επιβληθεί, επιβάλλεται με το νόμο και την τάξη. Το ξύλο έχει δυο άκρες, δεν έχει μια. 

Η κρατική αυτή βία δεν θα σταματήσει τους αγώνες των εργαζόμενων και πρέπει να φέρει μεγαλύτερη συσπείρωση κινητοποίηση και συμμαχία» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αθ. Παφίλης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.