.Ελεύθεροι οι εννιά συλληφθέντες σχολικοί φύλακες

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον εισαγγελέα, με ορισμό ρητής δικασίμου, οι εννέα σχολικοί φύλακες που συνελήφθησαν το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Οι εννέα σχολικοί φύλακες οδηγήθηκαν το απόγευμα στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση περίπου 50 συνάδελφοι και φίλοι τους, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Βαλασόπουλος. 

Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής, ενώ προσδιορίστηκε η δίκη τους ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για τις 31 Μαρτίου 2014.

Κατά την προσαγωγή των εννέα συναδέλφων τους στον εισαγγελέα, αλλά και όταν αφέθηκαν ελεύθεροι, οι συγκεντρωθέντες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξέσπασαν το πρωί όταν μια ομάδα περίπου 60 σχολικών φυλάκων, μετά τη σύλληψη των εννιά συναδέλφων τους, κινήθηκαν προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών.

Οι αστυνομικοί, τελικά, απομάκρυναν τους διαδηλωτές, ενώ μία διαδηλώτρια αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω των χημικών και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μονάδα του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο της συγκέντρωσης βρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για συμπαράσταση στους διαδηλωτές.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.