.Τι θα υποσχεθεί ο πρωθυπουργός αύριο στη ΔΕΘ

Υπό το βάρος ενός προγράμματος που βαραίνει όλο και περισσότερο τους Έλληνες αλλά και τον κυβερνητικό σχηματισμό ο Α. Σαμαράς μεταβαίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη για μια ολιγόωρη επίσκεψη η οποία σε τίποτα δεν θυμίζει τις παλιές καλές εποχές.

Παρά το σύντομο της επίσκεψης αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αύριο το απόγευμα καθώς όλοι περιμένουν ν ακούσουν το μείγμα πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση το δύσκολο φθινόπωρο του 2013 και του ακόμα δυσκολότερου χειμώνα του 2014.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο Α. Σαμαράς θα επιμείνει στο στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος τονίζοντας ότι αυτός έχει σε μεγάλο βαθμό επιτευχθεί και αυτή τη στιγμή «θα ήταν εγκληματικό να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια και να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια».

Το κυβερνητικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου συντάσσει εδώ και μέρες την ομιλία προσπαθώντας να βρει την ισορροπία για μια τοποθέτηση που θα δίνει ελπίδα χωρίς να τάζει παροχές και μεσοπρόθεσμες ελαφρύνσεις. Άλλωστε η έλευση της τρόικας με τις νέες παράλογες απαιτήσεις είναι πολύ κοντά.

Ο πρωθυπουργός θα υποσχεθεί μόνο σκληρή διαπραγμάτευση -προκειμένου να περισωθεί η αμυντική βιομηχανία η οποία πέρα από το εθνικό θέμα ,απασχολεί πάνω από 2.500 χιλιάδες εργαζόμενους-γνωρίζοντας όμως πολύ καλά ότι πλέον η υπόσχεση διαπραγμάτευσης λίγο βαραίνει στους ανέργους ,στους υπό απόλυση και υπό... κινητικότητα.

Για αυτό άλλωστε η ομιλία του πρωθυπουργού θα επικεντρωθεί κυρίως στους αναπτυξιακούς στόχους, τις αποκρατικοποιήσεις, τα μεγάλα έργα και τον τουρισμό. Ας σημειωθεί ότι τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.