.Ποιητές στην Αθήνα αναζητούν το «νέο είδος φιλελληνισμού»

Αναγνώσεις και απαγγελίες ποιημάτων, συζητήσεις, ημερίδες και πλήθος χάπενινγκ περιλαμβάνει το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, που θα διοργανώσουν από τις 23 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου ο Κύκλος Ποιητών, ο Δήμος Αθηναίων, το Μέγαρο Μουσικής Aθηνών και το Μουσείο Μπενάκη. 

Στόχος του φεστιβάλ είναι, σύμφωνα με το σκεπτικό των διοργανωτών του, να προβάλει τη σύγχρονη καλλιτεχνική εικόνα της Ελλάδας, παρακινώντας σε «ένα νέο είδος φιλελληνισμού», το οποίο θα κατορθώσει να αναστρέψει τα αρνητικά πρότυπα που έχει δημιουργήσει η κρίση. 

Η κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για να αποκαλυφθεί μια άλλη Ελλάδα: η Ελλάδα, της αναζήτησης, της δημιουργίας και της τέχνης, που καταφέρνει ενάντια στις εξαιρετικά αντίξοες περιστάσεις του παρόντος να θέσει μιαν ελπιδοφόρα υποθήκη για το μέλλον, αλλάζοντας την οπτική της διεθνούς κοινότητας για τον πολιτισμό, αλλά και για την εθνική της ταυτότητα. Όπως ειδικότερα παρατηρούν οι διοργανωτές, η «κρίση έκανε την Ελλάδα της μόδας και ο κόσμος στο εξωτερικό βλέπει και ακούει πολύ ό,τι έχει σχέση με την Ελλάδα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.