.Πώς θα μπει το λουκέτο στην ΕΡΤ

Μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου βάζει φωτιά στους κόλπους της δημόσιας τηλεόρασης και προκαλεί την άμεση αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι παίρνουν ουσιαστικά τη ροή το προγράμματος στα χέρια τους – υπό μορφή κατάληψης των εγκαταστάσεων - αντιδρώντας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Ακολουθεί η συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε ότι η εταιρεία θα βάλει λουκέτο με νόμο, ο οποίος θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, παραμερίζοντας την ήδη εκδοθείσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το news.gr, μίλησε με δύο έγκριτους συνταγματολόγους,, τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, Ανδρέα Δημητρόπουλο και τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο κύριος Κατρούγκαλος μίλησε για σπασμωδικές ενέργειες, καθώς όπως λέει ο υπουργός βγάζει αρχικά την Πράξη «παρακάμπτοντας ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά». Στη συνέχεια αναγγέλλει ότι θα κατατεθεί προς ψήφιση νομοσχέδιο.»

Η διαδικασία του επείγοντος χρειάζεται τρεις ημέρες, εκτός αν το περάσει υπό μορφή τροπολογίας. Υπολογίζω ότι σε περίπου μία εβδομάδα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί. Το ερώτημα είναι γιατί εξέδωσε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου», αναρωτιέται ο έγκριτος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

«Η μοναδική εξήγηση είναι μπραντεφέρ με τους δύο εταίρους. Για να περάσει ο νόμος πρέπει να τον ψηφίσουν και οι τρεις. Επίσης σε περίπτωση που δεν ψηφίσουν το νόμο οι δύο κυβερνητικοί εταίροι – ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ - μπορεί να γίνει ψηφοφορία επί των παρόντων και ουσιαστικά να προσμετρηθεί η πλειοψηφία όσων θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο», συμπληρώνει.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.