.«Προχωράμε χωρίς δισταγμούς»


«Πριν λίγους μήνες πολλοί προέβλεπαν την καταστροφή του ευρώ και έδιναν στο ενιαίο νόμισμα λίγες μέρες ζωής, ενώ προεξοφλούσαν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Σήμερα η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ και η κατάστασή της σταθεροποιείται».

Αυτό υπογράμμισε στην έναρξη της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα σήμερα «είναι θωρακισμένη, πιάνει τους στόχους της και βρίσκεται κοντά στο πρωτογενές πλεόνασμα», ενώ έχει εξασφαλίσει την ομαλή της χρηματοδότηση τα επόμενα χρόνια.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «δεν ξεπεράσαμε την κρίση ακόμα, αλλά το φως αρχίζει πια να φαίνεται στην άκρη του τούνελ, τονίζοντας πως κανείς δεν ποντάρει στο λεγόμενο Grexit.

«Το πρόγραμμα αλλάζει για να γίνει πιο βιώσιμο, ενώ το τραπεζικό σύστημα κεφαλαιοποιείται. Πριν από ένα χρόνο η Ελλάδα θεωρούνταν ο αδύναμος κρίκος ή η Ιφιγένεια της ευρωζώνης. Η Ελλάδα είναι πια θωρακισμένη», διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς.

Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Μειώνουμε το προσωπικό του Δημοσίου σταδιακά και ομαλά, με τον κανόνα μία νέα πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις». 

Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση θα συγκρουστεί με εκείνους «που αντιδρούν γιατί "ξεβολεύονται" και πολεμάνε κάθε αλλαγή, ακόμα και την πιο απαραίτητη». 

«Δε θα ζούμε πάντα με μνημόνια, δε θα ζούμε πάντα με δανεικά. Προχωράμε χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά και χωρίς δισταγμούς», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.