.«Πρέπει να κινηθούμε με ορίζοντα το δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης»


«Μέσα σε μια Ευρώπη γεμάτη ανασφάλειες, είναι σημαντικό που ολοκληρώθηκε αυτός ο κύκλος διαπραγματεύσεων με την τρόικα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «αυτό έπρεπε να γίνει το ταχύτερο», διότι, «δεν είναι δυνατό κάθε επίσκεψη της τρόικας να ανοίγει ξανά όλα τα θέματα και να δημιουργεί την άδικη εντύπωση ότι η Ελλάδα δεν είναι συνεπής».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «τώρα πρέπει να φύγουμε από το στενό πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και να κινηθούμε γρήγορα, με ορίζοντα το δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης».

Αφού επισήμανε ότι η μείωση του ελλείμματος το 2012 υπερέβη το στόχο και τόνισε ότι «αυτό δείχνει το μέγεθος της προσπάθειας που κάναμε», ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε τα δύο «κρίσιμα» σημεία της σημερινής ανακοίνωσης της τρόικας.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «γίνεται αποδεκτό από τους εταίρους μας ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία «δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία»». 


Δεύτερον, τόνισε ότι «ανανεώνεται η δέσμευση των εταίρων μας ότι τώρα που η Ελλάδα φτάνει σε πρωτογενές πλεόνασμα ανοίγει ο δρόμος της περαιτέρω μείωσης του δημοσίου χρέους, ώστε αυτό να καταστεί οριστικά βιώσιμο».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.