.Ι. Στουρνάρας: "Έχουμε συμφωνία με την τρόικα"


Έχουμε συμφωνία με την τρόικα. Αναμένεται χωρίς πρόβλημα η εκταμίευση της επόμενη δόσης ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα του συνεδρίου του Εκόνομιστ.
Έχουν υλοποιηθεί τα δύο τρίτα της δημοσιονομικής προσαρμογής και τα τρία τέταρτα της προσαρμογής της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Χρειάζεται υπομονή και νηφαλιότητα. Διαψεύστηκαν οι προφήτες της καταστροφής. Η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία αποκαθίσταται ραγδαία, είπε ο υπουργός.

Ο μεγάλος στόχος είναι να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, ώστε να ζητήσουμε την εφαρμογή της ρήτρας απόφασης του Eurogroup που προβλέπει δραστική μείωση του δημοσίου χρέους, τόνισε ο υπουργός. Όσοι υπόσχονται ότι θα μας βγάλουν από το μνημόνιο αλλά θα μας κρατήσουν στο ευρώ ψεύδονται ασυστόλως.

Εξάλλου, πράσινο φως για την ταχεία εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, με την έγκρισή της από το Eurogroup, δίνει η τρόικα ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.

Τέλος, σε ανακοινώσεις σχετικά με την αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να προβούν σήμερα το μεσημέρι, μετά από συνάντησή τους, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας και ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν, στο υπουργείο Οικονομικών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.