.Το κάπνισμα "βλάπτει" τη δημόσια υγεία και την κοινωνική ευημερία


Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα οικονομικά της Υγείας που σχετίζονται με τη συνήθεια του καπνίσματος. Το κάπνισμα ευθύνεται για το 8,9% του συνόλου των εισαγωγών στα Δημόσια Νοσοκομεία, αντιπροσωπεύοντας το 7,9% της συνολικής δαπάνης υγείας, ενώ αύξηση κατά 2 ευρώ ανά πακέτο θα οδηγούσε σε πρόσθετα κρατικά έσοδα ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν κατά τη συζήτηση που πραγματοποίησαν  την Πέμπτη στο Μέγαρο Υπατία η Εθνική Επιτροπή Ελέγχου του Καπνίσματος του υπουργείου Υγείας, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Βάσει ερευνών που παρουσιάστηκαν, το κάπνισμα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας και μια σημαντική απειλή για την κοινωνική ευημερία διεθνώς.

Στην Ελλάδα το κάπνισμα αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου για την υγεία του πληθυσμού, τόσο από πλευράς θνησιμότητας (17% των συνολικών θανάτων στις ηλικίες άνω των 30 ετών οφείλεται στο κάπνισμα) όσο και από πλευράς νοσηρότητας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.