.Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίζουν οι αγρότες


Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι αγρότες. 

Στον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας, στην εθνική οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης, παραμένουν τα τρακτέρ των θεσσαλών αγροτών, ενώ στην Ημαθία, οι αγρότες τα έχουν παρατεταγμένα στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό. 

Έτοιμοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις δηλώνουν και οι αγρότες των Σερρών, οι οποίοι αναμένουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς. 
Εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν νωρίτερα, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ο οποίος υπογράμμισε τον κίνδυνο να προκληθεί επισιτιστική κρίση από την αδυναμία των αγροτών να παράξουν πλούτο.

Για να προκαλέσει μια άμεση συζήτηση γύρω από τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα στείλει επιστολή στον πρόεδρο της βουλής, με την οποία θα ζητήσει τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. 

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά «ο εξαφανισμένος από τη βουλή Α. Σαμαράς θα εμφανιστεί. «Φτάνει πια με τα επικοινωνιακά τρικ» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο.

Οι αγρότες είπε ο κ Τσίρπας, ζητούν με αγωνία να μπορέσουν να παράξουν πλούτο. Δεν είναι επαίτες, δεν ζητούν χρήματα, ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα να παράξουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι μνημονιακές πολιτικές, διαλύουν τον ιστό της χώρας και μας οδηγούν σε επισιτιστική, σε ανθρωπιστική κρίση και ζήτησε να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους. 

Αν δεν συμβεί αυτό, πρόσθεσε, η χώρα θα αναγκάζεται να δανείζεται συνεχώς για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, πράγμα που δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα.
Αντιπροσωπεία των αγροτών θα έχει στη συνέχεια συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Χθες, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας μαζί με την αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, είχαν συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Υπαρκτά, χαρακτήρισε ο κ.Κουβέλης τα προβλήματα των αγροτών και δεσμεύθηκε να τα θέσει στη κυβέρνηση. 

Απόλυτα δικαιολογημένες, χαρακτήρισε τις αγροτικές κινητοποιήσεις η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.