.Με τα τρακτέρ παραταγμένα παραμένουν οι αγρότες


Αποφασισμένοι να μην μετακινηθούν από τις θέσεις τους, εμφανίζονται οι αγρότες της χώρας μας, τονίζοντας ότι σκοπός τους δεν είναι να κόψουν την Ελλάδα στη μέση και να δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά να ενημερώσουν τους πολίτες για τα δίκαια αιτήματά τους και να βρεθούν λύσεις.
Αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση στα μπλόκα των αγροτών στη Βόρεια Ελλάδα. 

Οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν στο μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών -Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται προσπάθησαν το πρωί να μεταβούν με τα τρακτέρ τους στην Εγνατία οδό, κάτι που ωστόσο δεν κατέστη εφικτό, αφού οχήματα της αστυνομίας μπλόκαραν το δρόμο.

Στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία, οι αγρότες παραμένουν με παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους και σε συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να περιμένουν τα αποτελέσματα της αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους προέδρους των πολιτικών κομμάτων.

Στις Σέρρες οι αγρότες παραμένουν με τα τρακτέρ τους σε πλατείες και σε κομβικά σημεία της περιοχής και δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με το που θα δοθεί το σήμα από το Πανελλαδικό Συντονιστικό τους Όργανο.

Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής. 

Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Έβρο και Ροδόπη.
Κάλεσμα προς τους αγρότες για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, λίγο πριν την έναρξη της σημερινής πανελλαδικής σύσκεψης που συγκάλεσε η Συνομοσπονδία με τη συμμετοχή Ενώσεων Συνεταιρισμών, των συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και των συσπειρώσεων του αγροτικού κινήματος, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

«Να συμμετάσχουν όλοι στις κινητοποιήσεις- κι επειδή δεν έχουμε διαχωριστικές γραμμές, ειδικά για τη Θεσσαλία, καλώ όλους τους αγρότες να συσπειρωθούν στον κόμβο της Νίκαιας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμίχας, διευκρινίζοντας όμως πως η δράση των αγροτών δεν πρέπει να έρθει σε σύγκρουση με άλλες κοινωνικές ομάδες.

Στη σύσκεψη αναλύθηκε διεξοδικά η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του μνημονίου, αλλά και της αλλαγής στον τρόπο φορολόγησης. 

Εκτιμάται πως οι συνολικές επιβαρύνσεις που προκύπτουν ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ, γεγονός που έρχεται να εξανεμίσει σχεδόν το σύνολο των άμεσων κοινοτικών ενισχύσεων των αγροτών.

 Όπως είπε ο κ. Καραμίχας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, η ΠΑΣΕΓΕΣ συζητά ένα πακέτο ισοδύναμων πολιτικών -απέναντι στα όσα η κυβέρνηση έχει αποφασίσει- που άμεσα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και να λειτουργήσουν ως οξυγόνο για τον αγροτοδιατροφικό τομέα συνολικά. Δηλαδή τους κτηνοτρόφους, τους αγρότες αλλά και τη μεταποιητική βιομηχανία.

 Η ΠΑΣΕΓΕΣ θα συνεχίσει τον κύκλο των επαφών της με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ έχει ζητήσει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Νωρίτερα, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.