.Eurogroup: Ώρα αποφάσεων για χρέος και δόση


Σε εξέλιξη βρίσκονται στις Βρυξέλλες οι εργασίες του κρίσιμου Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή συνεχίζονταν, μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης, οι διαβουλεύσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η Ελλάδα έπραξε πλήρως το τμήμα της συμφωνίας που της αναλογεί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup. Ο κ.Στουρνάρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα βρεθεί κοινά επωφελής λύση σήμερα», σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε ένα ακόμα γύρο τηλεφωνικών επαφών με ομολόγους του και στελέχη της ΕΕ και είναι σε ανοικτή γραμμη με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Την εκτίμηση ότι υπάρχει συμφωνία επί του 95% των πτυχών για το ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Τόνισε ότι απέχουμε ελάχιστα από την επίτευξη συμφωνίας και επέμεινε ότι θα ήταν αδιανόητο να μην υπάρξει σήμερα θετική έκβαση. 

«Αν ανοίξουμε τη συζήτηση στα σημεία που υπάρχει ήδη συμφωνία, υπάρχει κίνδυνος να τεθούν και πάλι όλα από μηδενική βάση», διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Ξεκινάμε από μια βάση συναίνεσης, πρόσθεσε ο Π. Μοσκοβισί, ο οποίος υπογράμμισε ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η υπευθυνότητα της ευρωζώνης, καθώς η Ελλάδα έχει ήδη εκπληρώσει ό,τι της είχε ζητηθεί.

Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, ανέφερε από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να σταλεί σήμερα ένα θετικό πολιτικό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας.

Την εκτίμηση ότι «υπάρχει κατάλληλο έδαφος» για την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.