.ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ "ΤΕΩΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ"

Ανοίγει στο ΠΑΣΟΚ η συζήτηση για τη δημιουργία μιας νέας ηγετικής ομάδας - κάτι που είχε προαναγγείλει άλλωστε ο Βαγγέλης Βενιζέλος προ δεκαημέρου με την επισήμανση ότι ο βασικός της κορμός θα στηριχθεί στην... 
Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στόχος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να προχωρήσει το κόμμα με νέο πρόσωπο το οποίο θα εκφράζεται πρωτίστως από βουλευτές της νέας γενιάς που δεν θα παραπέμπουν στο δυσάρεστο κυβερνητικό παρελθόν του Κινήματος. 


Ο κ. Βενιζέλος έχει πει στους συνομιλητές του ότι μόνον έτσι το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει συν τω χρόνω να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία του αλλά και να δημιουργήσει ξανά προσδοκίες σε ένα τμήμα της κοινωνίας που έχει στραφεί σε άλλους πολιτικούς χώρους. 

Μάλιστα, στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΟ, είχε τονίσει ότι το συντακτικό συνέδριο του κόμματος "δεν θα είναι βαρόνων ή δεινοσαύρων" στέλνοντας μήνυμα ότι επιθυμεί να προχωρήσει ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή όσων θεωρεί ότι αποτελούν βαρίδια για το κόμμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ιπποκράτους επενδύουν σε βουλευτές όπως οι Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Θάνος Μωραΐτης, Συμεών Κεδίκογλου, Κώστας Τριαντάφυλλος, που μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στη Βουλή και όχι μόνο, δίνοντας την αίσθηση πως "κάτι νέο κινείται στο ΠΑΣΟΚ". 

Επίσης ο κ. Βενιζέλος σκέφτεται προκειμένου να αξιοποιήσει και άλλα στελέχη να ορίσει υπευθύνους τομέων και στο κόμμα που θα αναλάβουν επιμέρους τομείς π.χ. παιδείας, υγείας, οικονομικών. 

εν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ότι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Μανιάτης κάλεσε χθες δημοσίως (ΝΕΤ) "τα επώνυμα στελέχη, τους τέως επώνυμους υπουργούς, τα τέως επώνυμα κομματικά στελέχη, να πάψουν επιτέλους να πληγώνουν την παράταξη, να πάψουν επιτέλους να εκφράζουν δημόσια τις προσωπικές τους αγωνίες". 

Επεσήμανε ότι "πρέπει επιτέλους να υπάρξει λίγη σιωπή από όλους αυτούς που τις προηγούμενες δεκαετίες και δόξα πήραν, και υπουργικά χαρτοφυλάκια βαριά πήραν, και κομματικά αξιώματα πήραν" ζητώντας τους "να βοηθήσουν και να συστρατευθούν σε μία συλλογική, συνολική προσπάθεια να κρατηθεί το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη όρθια". «ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ». 

Την ίδια ώρα ο βουλευτής Κώστας Τριαντάφυλλος σχολίαζε με άρθρο του στη «citypress» ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί εδώ και χρόνια την ίδια "ηγετική ομάδα" και τεχνητές ενέσεις ανανέωσης δεν καρποφορούν πάντα, καθώς δεν αποτελούν αποτέλεσμα εμπιστοσύνης στους νέους αλλά προσωπικές επιλογές του εκάστοτε αρχηγού: "Μ' αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια γενιά στελεχών - βαμπίρ και μία άλλη γενιά στελεχών - κανιβάλων" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πρόσκληση στον Ανδρέα Λοβέρδο να εγκαταλείψει τις σκέψεις του να δημιουργήσει νέο κόμμα απηύθυνε και ο Χρήστος Πρωτόπαπας λέγοντας ότι "πρέπει να έρθει μέσα διότι κανείς δεν μπορεί σε αυτές τις συνθήκες να φτιάξει κόμμα". Πρόσθεσε (στον Αλφα) ότι "δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή ηγεσίας κάθε έξι μήνες, είναι διαλυτικό. Οποιος θέλει να γίνει αρχηγός, υπάρχουν διαδικασίες". 

Πάντως, ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον Βήμα FM σχολίασε ότι "πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος κομματικός φορέας - δεν ξέρω αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή όχι - με χαρακτηριστικά δημοκρατίας και κοινωνικής ευαισθησίας". 

Από την πλευρά του το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Μπεγλίτης εξέφρασε την άποψη ότι σε ενδεχόμενο ανασχηματισμού το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμμετάσχει με πολιτικά στελέχη "συμπεριλαμβανομένου του προέδρου μας".

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.