.«Τα λεφτά φτάνουν μέχρι το Νοέμβριο»


Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα ότι η χώρα δεν έχει χρήματα πέρα από το Νοέμβριο, χωρίς την επόμενη δόση της τρόικας, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση χαλαρώνοντας τους όρους για τα ελληνικά ομόλογα που διακρατεί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε στη Handelsblatt ότι «το κλειδί είναι η ρευστότητα. Γι’αυτό είναι τόσο σημαντική για μας η επόμενη δόση».

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι «τα χρήματα που έχει το ελληνικό δημόσιο επαρκούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Μετά τα ταμεία είναι άδεια».

Όπως είπε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να βοηθήσει αν δεχόταν να πάρει χαμηλότερους τόκους για τα ελληνικά ομόλογα που διακρατεί ή «αν δεχόταν rollover όταν θα ωριμάσουν τα συγκεκριμένα ομόλογα».

Το rollover αφορά στην ανταλλαγή ομολόγων με νέα που θα έχουν λήξη μετά από τα υπάρχοντα, δηλαδή να δεχτεί η ΕΚΤ ομόλογα ίσης αξίας που θα λήγουν π.χ. το 2020 αντί του 2016.

Αυτό όμως αποκλείστηκε χθες από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, καθώς θα συνιστούσε απευθείας χρηματοδότηση χώρας, κάτι που απαγορεύει το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Σαμαράς επίσης τόνισε ότι η Ελλάδα θα ενδιαφερόταν να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες στα πρότυπα της Ισπανίας, απ’ευθείας δηλαδή από το ESM, χωρίς οι ζημίες να γραφτούν στον ελληνικό προϋπολογισμό.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.