."Δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα νέα μέτρα "


«Τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί, τίποτε δεν έχει κλείσει, σε όλες τις ενότητες υπάρχει κενό» τόνισε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη μαραθώνια συνάντηση (πέντε και πλέον ώρες) του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας.

   Όμως, χρονικός στόχος της κυβέρνησης, όπως επισήμαναν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, παραμένει η συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα. 

Η κυβέρνηση επιζητεί να υπάρξει σε αυτή, διαπίστωση της προόδου και έτσι το θέμα της Ελλάδας να μπει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής. Και όπως, πρόσθεσε, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών «από τη στιγμή που συζητάς και κάνεις ενότητες, πάει να πει ότι υπάρχει μία πρόοδος». 

Έτσι, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση για αύριο το πρωί, η οποία θα έχει ως βασικό αντικείμενο τον εγχώριο τραπεζικό τομέα (ανακεφαλαιοποίηση, συγχωνεύσεις, κ.λπ.).
 
Εξάλλου, τη βεβαιότητα ότι στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (18-19 Οκτωβρίου) δεν θα ληφθεί απόφαση σχετικά με  την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα εξέφρασαν πηγές της ευρωζώνης σήμερα στις Βρυξέλλες.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ειδικότερα ότι μετά τη συμφωνία στην Αθήνα, το περιεχόμενό της θα πρέπει να εξεταστεί από την ομάδα εργασίας της ευρωζώνης, η οποία θα κληθεί να κάνει τις εισηγήσεις της προς το Eurogroup που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.