.«Επικοινωνιακά παιχνίδια και στημένες τριβές»


Επικοινωνιακά παιχνίδια και στημένα σκηνικά αντιπαράθεσης «βλέπουν» τα κόμματα της αντιπολίτευσης πίσω από τις διαπραγματεύσεις της τρόικας με το υπουργείο Οικονομικών για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.
«Οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας είναι μια κακογραμμένη παράσταση με ατάλαντους ηθοποιούς και προβλέψιμη κατάληξη» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει, «η επικοινωνιακή διαχείριση των προειλημμένων αποφάσεών τους, οι ψευτομαγκιές προς την τρόικα και τα κροκοδείλια δάκρυα για τις θυσίες του ελληνικού λαού, είναι τόσο πειστικά όσο οι προεκλογικές τους εξαγγελίες για αλλαγή της μνημονιακής πολιτικής, την οποία τώρα υλοποιούν με ακόμα πιο σκληρό τρόπο».

Σημειώνει, παράλληλα, ότι « οι ιδιωτικοποιήσεις, η νέα φορολογική λεηλασία, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι απολύσεις και τα λουκέτα σε επιχειρήσεις, η διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, συνιστούν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα οικονομικής και οικονομικής καταστροφής και υποταγής στα συμφέροντα των δανειστών και του κεφαλαίου».

Καταλήγει τέλος ότι μοναδικός δρόμος για μια «κοινωνικά δίκαιη έξοδο» από την κρίση είναι «οι αγώνες του ελληνικού λαού και το εναλλακτικό σχέδιο της αριστεράς για παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, ανάπτυξη, φορολόγηση του πλούτου και στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους».

«Στημένα» είναι σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες τα περί «τριβών» μεταξύ του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

«Στη θέση της δήθεν διαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου που υποσχέθηκαν προεκλογικά για να εξαπατήσουν και να υποκλέψουν την ψήφο των Ελλήνων, 

οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι στήνουν ένα νέο σκηνικό δήθεν διαπραγμάτευσης για τη σύνθεση του πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ με πρωταγωνιστές τον «αντιστασιακό» κ. Στουρνάρα, τον «σκληρό» κ. Τόμσεν και τους «διαλλακτικούς» κ. κ. Μαζούχ και Μορς της τρόικας», σχολίασε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Ζώης.

«Δεν μπορούν να εξαπατήσουν κανένα. Η μόνη αλήθεια είναι ότι τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί κατά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στο Βερολίνο και ότι η συνέπεια τους είναι η ανακύκλωση της κρίσης και η εξαθλίωση των Ελλήνων», πρόσθεσε.
Τ
ο ΚΚΕ από τη μεριά του καλεί σε εγρήγορση τους πολίτες το ΚΚΕ εν όψει της ανακοίνωσης των νέων «αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και των εξοντωτικών περικοπών».

Όπως τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο λαός πρέπει να απαντήσει στα νέα μέτρα με «άρνηση υποταγής» απορρίπτοντας ταυτόχρονα και τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση και η Ε.Ε. τα επιβάλλουν.

Αυτό μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τον Περισσό, με την μετατροπή της απεργίας της 26ης Σεπτεμβρίου «σε αφετηρία οργανωμένης πάλης με στόχο την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία και την Ε.Ε.».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.