.«Ζήσε την Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο»


Με ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι στην Ομόνοια, αυτή την ώρα, ολοκληρώνονται στην Αθήνα οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης. Με σύνθημα «ζήσε την Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο», εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας πλημμύρισαν νωρίτερα την Πανεπιστημίου κάνοντας ποδήλατο, χορεύοντας και συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά. 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου παρέμειναν ανοιχτά έως τις 7μμ. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, τόνισε ότι «στόχος μας είναι να επικρατήσει στο κέντρο ο πεζός, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τελευταίο το αυτοκίνητο», επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τα κονδύλια για να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις στο κέντρο.
Όπως υπογράμμισε «έχει αποδειχθεί, ότι όπου έγιναν τέτοιου είδους παρεμβάσεις, βελτιώνεται σημαντικά όχι μόνο η ποιότητα ζωής, αλλά τονώνεται και η τοπική οικονομία».
Μιλώντας επίσης στον σταθμό μας, ο ομότιμος καθηγητής Συγκοινωνίας και Κυκλοφορίας του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Γιάννης Φραντζεσκάκης, τόνισε ότι «η εικόνα της Αθήνας και η ζωή των κατοίκων της μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά, μέσα από τέτοιου είδους παρεμβάσεις».
Χθες Παρασκευή, ολοκληρώθηκαν στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 οι δημόσιες διαβουλεύσεις για τις μετακινήσεις στην Αθήνα. 
Στη διαβούλευση με θέμα Πρωτοβουλίες και δράσεις του Δήμου Αθηναίων, επισημάνθηκε η ανάγκη επέκτασης και σε άλλες σχολικές μονάδες του πιλοτικού προγράμματος «Προσέχω», το οποίο έχει εφαρμοστεί ήδη σε δύο σχολεία και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου. 
Το πρόγραμμα αφορά κανόνες πρόληψης των μαθητών για την ασφαλή μετακίνηση τους στους δρόμους της Αθήνας 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.