.Πρώτα η τρόικα και μετά η επιμήκυνση


Η επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής, θα εξαρτηθεί από την έκθεση της τρόικας που επιστρέφει στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ο Αντώνης Σαμαράς, εμφανίστηκε βέβαιος ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Ελλάδας, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Γιούνκερ. «Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά. Bαδίζουμε με αποφασιστικότητα στο δρόμο της σταθεροποίησης, δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε όλους τους στόχους για να βγούμε από την κρίση», ανέφερε ο κ. Σαμαράς. 
«Στέκομαι στο πλευρό της Ελλάδας. Το παιχνίδι είναι στα χέρια της Ελλάδας που έχει ήδη καταβάλλει τεράστια προσπάθεια σε επίπεδο δημοσιονομικού ελλείμματος, αλλά πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», είπε από τη πλευρά του πρόεδρος του Eurogroup.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε προτεραιότητα στο θέμα της ρευστότητας και επεσήμανε την ανάγκη να μπούμε στην ανάπτυξη το ταχύτερο δυνατό γιατί, όπως είπε, μια οικονομία σε συνεχή ύφεση δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της.
Αλλωστε, υπογράμμισε ότι το μήνυμα του ελληνικού λαού στις τελευταίες εκλογές ήταν η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Απευθυνόμενος σε όσους «ποντάρουν στην έξοδο από το ευρώ», ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι θα διαψευστούν με έργα και όχι με λόγια.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Γιούνκερ «αληθινό φίλο της Ελλάδας» και «παλιό προσωπικό του φίλο».
Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Σαμαράς σημείωε ότι ενημέρωσε τον επικεφαλής του Eurogroup πως άλλαξαν πολλά τους τελευταίους δυο μήνες αλλά και ότι θα αλλάξουν ακόμα περισσότερα.
Επιπλέον, εξήγησε ότι έχουμε διευρύνει την ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων, έχουμε επισπεύσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και ότι θα κλείσουμε πακέτο 11,7 δισ. στις επόμενες εβδομάδες.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις αποφασισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή, να προστατεύσει την ασφάλεια των πολιτών και παράλληλα να αντιμετωπιστεί η λαθρομετανάστευση.
Πέρα όμως από θέματα οικονομίας, πρόσθεσε, συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα όπως η λαθρομετανάστευση ενώ χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα τη συζήτησή του με τον Γιούνκερ πριν από τη συνάντησή του με τη Μέρκελ.
Τέλος ο πρωθυπουργός τόνισε τη μεγάλη σημασία της στήριξης της ασκούμενης πολιτικής από τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση.
«Στέκομαι στο πλευρό της Ελλάδας. Το παιχνίδι είναι στα χέρια της Ελλάδας που έχει ήδη καταβάλλει τεράστια προσπάθεια σε επίπεδο δημοσιονομικού ελλείμματος αλλά πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον διαβεβαίωσε για την υλοποίηση των δεσμεύσεων.
Οι Έλληνες καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια και αυτό δεν γίνεται πάντοτε αντιληπτό από άλλα μέλη της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στέλνοντας σαφές μήνυμα, όπως ξακάθαρα είπε, προς το εξωτερικό.
Ο πρόεδρος του Eurogroup ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος μπορεί να γίνει μόνο μετά την αξιολόγηση της τρόικας, ενώ δήλωσε «σθεναρά αντίθετος» 
με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, συστήνοντας μάλιστα με νόημα σε όσους συνηγορούν υπέρ μίας τέτοιας προοπτικής να τηρούν μία «περισσότερο σιωπηλή στάση», η οποία θα βοηθούσε την Ελλάδα, κυρίως στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.
Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι ήρθε στην Ελλάδα ως φίλος, αναγνώρισε το «κουράγιο», όπως είπε, τόσο των ελληνικών κυβερνήσεων όπως και των «πολλών έντιμων πολιτών», σημείωσε όμως ότι η Ελλάδα περνά μία κρίση αξιοπιστίας και γι' αυτό το λόγο αποτελούν βασικές προτεραιότητες η δημοσιονομική εξυγίανση και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Eurogroup χαρακτήρισε ως «κεφαλαιώδους σημασίας» για την αξιοπιστία της χώρας και ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. 

Συμπλήρωσε όμως με νόημα ότι οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα έχουν ήδη υποφέρει πολύ και γι' αυτό «και άλλα μέρη πρέπει να συμβάλλουν» στην προσπάθεια της χώρας

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.