.«Λ' Εσπρέσσο»: Μια βουτιά στην κρίση


«Θα είναι, ίσως τυχαίο, αλλά δεν ακούς πουθενά ούτε μια λέξη γερμανικά: ούτε στο κάστρο της Ρόδου, ούτε στο ηφαίστειο της Σαντορίνης, ούτε στα βράχια της Σίφνου».

 Με τη διαπίστωση αυτή ξεκινά το άρθρο που αφιερώνει στην Ελλάδα, το ιταλικό περιοδικό «Λ' Εσπρέσσο».

  «Ακόμη και τις μέρες των διαμαρτυριών στις πλατείες, τα νησιά κι όλη η τουριστική περιοχή της Αθήνας ήταν ασφαλή. Η αίσθηση ανασφάλειας, όμως, ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, πάγωσε τις κρατήσεις και προκάλεσε πολλές ακυρώσεις. Μετά, ανακάμψαμε, αλλά η ζημιά είχε γίνει», υπογραμμίζει στο περιοδικό η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

 Ο απεσταλμένος του ιταλικού περιοδικού προσθέτει ότι «ευτυχώς οι Ιταλοί παραμένουν πιστοί. Γι' αυτούς δεν ισχύει καμία κρίση: οικογένειες καταφθάνουν στα ήσυχα νησιά,  υπερκινητικοί νέοι στην κατάμεστη Μύκονο». 

 Το περιοδικό της Ρώμης αναφέρει, επίσης, ότι υπάρχει κι ο νέος τουρισμός των Ρώσων, με αύξηση 20%, όπως και των Κινέζων, αλλά τονίζει, παράλληλα, ότι «ο εσωτερικός τουρισμός έχει καταρρεύσει».

   «Ο τουρισμός θα βοηθήσει να ηρεμήσει λίγο το νευρικό μας σύστημα, αλλά δεν θα σώσει την Ελλάδα. Δεν νομίζω, πλέον, ότι υπάρχει κάτι που να μπορεί να μας σώσει», δηλώνει, από την πλευρά του, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός. 
 «Ζω με πιστώσεις και έχω πάψει να πληρώνω το σούπερ μάρκετ όπου ψωνίζω. Τα χρήματα είναι σαν το αίμα ή το νερό. Όταν δεν κυκλοφορεί, πεθαίνεις», προσθέτει ο συγγραφέας του «Ζ», σύμφωνα με τον οποίο «μια διαφορετική ευρωπαϊκή πολιτική μπορεί να εφαρμοσθεί, ίσως σε δύο χρόνια. Αλλά, στο μεταξύ, η Ελλάδα θα έχει βουλιάξει».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.