.«Φιλιά εις τα παιδιά» στο Μουσείο Μπενάκη


Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ «Φιλιά εις τα παιδιά», προβάλλεται την Κυριακή, 25 του μηνός, στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος. Η έρευνα του σκηνοθέτη για την ταινία ξεκίνησε το 2006, με αφορμή την περιοδική έκθεση μαρτυριών και ντοκουμέντων «Κρυμμένα Παιδιά στην Ελλάδα της Κατοχής» του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος και διερεύνησε το θέμα των κρυμμένων εβραιόπαιδων της Κατοχής, μέσα από δεκαέξι πραγματικές ιστορίες παιδιών από την Ελλάδα.

Η ταινία παρακολουθεί πέντε από αυτά τα πρόσωπα, από την παιδική τους ηλικία μέχρι σήμερα, φέρνοντας στο φως πολύτιμα προσωπικά τους ντοκουμέντα -ένα παιδικό ημερολόγιο, φωτογραφίες και οικογενειακά φιλμάκια- τεκμήρια μιας ολόκληρης εποχής.

Παράλληλα, σκιαγραφείται η προπολεμική ζωή των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ελλάδας και αποκαλύπτονται σπάνιες εικόνες της κατεχόμενης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, μέσα από κινηματογραφικά αρχεία, ερασιτεχνικές ταινίες Γερμανών στρατιωτών και παράνομες λήψεις Ελλήνων πατριωτών.

Τα γυρίσματα έγιναν από το 2007 έως 2009 στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά και στο 'Αουσβιτς της Πολωνίας.

Η πιο πρόσφατη διάκριση ήταν, στο Φεστιβάλ του Σικάγο, όπου απέσπασε το βραβείο κοινού.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.