.Με πορεία ειρήνης και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις εορτάστηκαν τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γρήγορη Λαμπράκη

Ο Δήμος Ζωγράφου, η Περιφέρεια Αττικής και το Ίδρυμα Γρηγόρης Λαμπράκης οργάνωσαν  την Κυριακή 25 Νοεμβρίου ολοήμερη  εκδήλωση μνήμης , με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του αγωνιστή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το πρωί της Κυριακής οι δρόμοι του Ζωγράφου γέμισαν από παιδιά και ενήλικες, αθλητές και μη, που έτρεξαν κρατώντας ένα κλαδί ελιάς στις γειτονιές του δήμου Ζωγράφου, σε ανάμνηση της 1ης μαραθώνιας πορείας Ειρήνης, που πραγματοποίησε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, τον Απρίλιο του 1963, εν μέσω απειλών και συλλήψεων.
Μαθητές, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, πολιτιστικών και εθνικοτοπικών συλλόγων διήνυσαν μια απόσταση 4.200μ. από το δημοτικό γήπεδο «Σωτήρη Πέτρουλα» μέχρι το δημοτικό στάδιο «Γρηγόρης Λαμπράκης». 
Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής ανήκε στον ασημένιο παραολυμπιονίκη του Λονδίνου 2012, Χρήστο Ταμπαξή και στο χάλκινο παγκοσμιονίκηςτου TAE KWON DO, Βασίλη Κωνσταντελλόπουλο. Τους συμμετέχοντες περίμενε στο δημοτικό στάδιο ο δήμαρχος Ζωγράφου κος Καλλίρης,   η αντιπεριφερειάρχης κα Βασιλάκου, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του τιμώμενου και τους επέδωσαν ΄΄ενθύμια ΄΄ σε μια σύντομη και σεμνή τελετή.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο δημοτικό κινηματογράφο ΑΛΕΚΑ διοργανώθηκε έκθεση ζωγραφικής από μαθητές των δημοτικών σχολείων Ζωγράφου, έγινε απαγγελία ποιημάτων, 

ενώ, ο συγγραφέας του ΄Ζ΄, Βασίλης Βασιλικός σκιαγράφησε το πορτρέτο του Γρηγόρη Λαμπράκη – του αθλητή, του καταξιωμένου γιατρού του αντιστασιακού -αλλά και της Ελλάδας του ’63, με την υποστήριξη αρχειακού υλικού, σε μορφή βίντεο, αφηγήσεων από τον ηθοποιό Τάκη Χρυσικάκο και τραγουδιών της εποχής, σε μουσική Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοΐζου.

Την ιδιαίτερα πετυχημένη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ζωγράφου κος Καλλίρης, η αντιπεριφερειάρχης κα Βασιλάκου, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κος Χριστιάς, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Παπαγιαννόπουλος, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του τιμώμενου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ του Ν.Π εκπρόσωποι αθλητικών, πολιτιστικών, εθνικοτοπικών φορέων και του τοπικού τύπου.
Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους δασκάλους των δημοτικών σχολείων, 2ο, 3ο , 4ο , 5ο, 9ο, 10ο και ιδιαίτερα τους διευθυντές: Γ. Καππή, Β. Μπαλτά, Κ. Πιτταρά, Ν. Δημητρίου, Γ. Μαυράκη, Β. Τζίκα για τη συμβολή τους στην οργάνωση και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 
Ευχαριστούμε επίσης, όλους τους αθλητικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς του Δήμου μας: τον σύλλογο Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης», την Κυπριακή Νεολαία, τον εξωραϊστικό σύλλογο «Ο Ιλισσός», τους μαθητές του 2ουΔημοτικού σχολείου Ζωγράφου, του 3ου Γυμνασίου Ζωγράφου και του 3ουΛυκείου Ζωγράφου, 
καθώς επίσης και τους Ο.Α.Ζ., Π.Α.Ζ., Α.Κ.Ε.Ζ., ΙΛΙΣΣΙΑ 2004, Γ.Α.Σ., ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ, ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ, Α.Ο.Ζ., ΑΕΤΟΣ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, Ο.Α.Γ., Π.Ο. ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΝΕΟΙ ΑΡΚΤΟΥΡΟΙ, Α.Γ.Σ., ΑΣΤΕΡΑΣ, ΕΡΜΗΣ.    


www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.