.Ατζέντα με τρεις στόχους από το ΠΑΣΟΚ


Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η κυβερνητική συνεργασία βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο. Προσβλέπουν στην τήρηση των δεσμεύσεων σε συνδυασμό με την επιμήκυνση και τις κινήσεις για απομείωση του χρέους

Το γεγονός ότι η συνεργασία των τριών κυβερνητικών εταίρων βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο παρά τις επιμέρους διαφωνίες φαίνεται ότι επιβεβαιώνει και η χθεσινή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μετά το φινάλε της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η Ιπποκράτους ανέμενε τις απαντήσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες για να σχολιάσει τα αποτελέσματα της Συνόδου και να επαναλάβει την «ατζέντα» που -κατά το ΠΑΣΟΚ- η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προωθήσει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας.

Πηγές της Ιπποκράτους, αφού άκουσαν με ικανοποίηση τη θετική αναφορά του πρωθυπουργού στη συμβολή των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων, των κ. Ε. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη, έκαναν λόγο για «θετική εισαγωγή στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης», ενώ νωρίτερα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας: 
«Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Θα κάνουμε τη στροφή, θα ξεπεράσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι οι δανειστές μας αρχίζουν και αποκτούν σαφή και ξεκάθαρη εικόνα για το αποτέλεσμα της στήριξης της κυβέρνησης -και- από το ΠΑΣΟΚ και προσβλέπουν στην τήρηση των δεσμεύσεων για την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. 

Η πραγματική επιμήκυνση κατά δύο έτη της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής σε συνδυασμό με τις κινήσεις για την απομείωση του χρέους αποτελεί δε για τον κ. Βενιζέλο, όπως συχνά επαναλαμβάνει, την ολοκληρωμένη πρόταση για την έξοδο από την κρίση.

Σημαντικές επισκέψεις
Θεωρεί εν τω μεταξύ εξαιρετικά σημαντική την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, και του Ιταλού, Μάριο Μόντι, στην Αθήνα στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Το σίγουρο είναι ότι εντός του Σαββατοκύριακου το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει από το οικονομικό επιτελείο το τελικό πλαίσιο του προγράμματος των 13,5 δισ. ευρώ, το οποίο και θα συζητηθεί εκ νέου στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών την Τρίτη. 

Η Ιπποκράτους πιστεύει ότι το πακέτο θα εγκριθεί προκειμένου να επιταχυνθεί η εκταμίευση της δόσης κι ότι εκκρεμεί μόνο η εξέταση των περιθωρίων για εργασιακές αλλαγές που έχει θέσει η τρόικα.

Οπως είναι γνωστό, ο κ. Βενιζέλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τα μεσάνυχτα της Τρίτης με τον κ. Σαμαρά δεν απέρριψε την εισήγηση της τρόικας για τον περιορισμό του ποσού των αποζημιώσεων για εργαζόμενους με μισθό άνω των τριών χιλιάδων ευρώ. 

Εάν και εφόσον το πακέτο των άγριων μέτρων εγκριθεί στην προσεχή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, τότε ο Ευ. Βενιζέλος θα προχωρήσει στη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για να συζητηθούν αναλυτικά τα νέα δεδομένα και να ληφθεί απόφαση για το αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Οι ασφαλείς μέθοδοι για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και το σύνολο των θεμάτων που αποτελούν προτεραιότητες του αρμόδιου υπουργείου, ήταν το αντικείμενο αναλυτικής συζήτησης που έκανε χθες ο Ευ. Βενιζέλος με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ.Τσαυτάρη.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το υπουργείο, επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος, στο οποίο συμμετείχαν ο γραμματέας της ΚΟ, Γιάννης Μανιάτης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, και οι κ. Δριβελέγκας, Κασσής και Τζελέπης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.