."Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης"


Την ανάγκη θέσπισης μιας ολοκληρωμένης πολιτικής που δεν θα περιλαμβάνει μόνο δημοσιονομική σταθερότητα, πειθαρχία και περιοριστικές πολιτικές αλλά ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης υπογράμμισε το ένατο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Οι ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τάχθηκαν υπερ ενός μοντέλου που θα προστατεύει την κοινωνική συνοχή ως απάντηση στις αγορές, οι οποίες έχουν υπερισχύσει των κρατών. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συμμετείχε σε ειδική συζήτηση με θέμα "Μαζί για την οικονομία που θέλουμε" στην οποία παρενέβησαν ακόμη ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βικτορ Πόντα, ο επικεφαλής των Ισπανών Σοσιαλιστών ευρωβουλευτών Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ και η σκιώδης υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Μ. Βρετανίας Εμα Ρέϊνολντς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια αποτελεί ένα είδος ιστορικού, πολιτικού και κοινωνικού εργαστηρίου για την εφαρμογή μιας πολιτικής λιτότητας χωρίς προοπτική. Γι αυτό τον λόγο, όπως τόνισε, χρειαζόμαστε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την τελευταία απόφαση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, χρειαζόμαστε τον απαραίτητο συνδυασμό ανάμεσα στην δημοσιονομική προσαρμογή και στην κοινωνική συνοχή, τη δημοκρατική νομιμότητα. 

Χρειαζόμαστε μια νέα ευρωπαϊκή αφήγηση που να περιλαμβάνει το όραμα της ευημερίας και της υπερίσχυσης της ελπίδας τόσο σε εθνικό όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.