.Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχουν απαράβατα όρια στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν


«Επιβεβαιώσαμε ότι υπάρχουν απαράβατα όρια, τα μέτρα πρέπει να έχουν εσωτερική ισορροπία και δικαιοσύνη, να μην έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, να ληφθούν υπόψη οι θυσίες και οι συμβολές στην προσπάθεια που έχει γίνει έως τώρα, κυρίως από αδύναμους και μεσαίους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Σημείωσε δε, ότι υπάρχει και ένα όριο που αφορά στα χαμηλά εισοδήματα αλλά και το όριο της μεσαίας τάξης που δεν πρέπει να διαλυθεί γιατί είναι ο κορμός της ελληνικής κοινωνίας.

«Πρέπει να λέμε την αλήθεια, θα απαιτηθούν πρόσθετες περικοπές και θυσίες, αλλά ο καθένας πρέπει να νιώσει ότι πιάνουν τόπο και είναι δίκαιες, άρα η μάχη για την ανάπτυξη και τη φοροδιαφυγή, το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, πρέπει να είναι παράμετροι του πακέτου που θα παρουσιαστεί στη Βουλή και την κοινωνία», ανέφερε. 

Υπογράμμισε ότι απέναντι στον «καταιγισμό σεναρίων», ο πολίτης πρέπει να είναι επιφυλακτικός, «γιατί έχουμε πλήρη συνείδηση τι γίνεται στην κοινωνία» και σημείωσε ότι «αυτή την αγωνία της κοινωνίας προσπαθούμε να τη συνδέσουμε με την ανάγκη (η κοινωνία) να σταθεί στα πόδια της».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι κατά τη σύσκεψη, οι τρεις αρχηγοί δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για τα μέτρα, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται επεξεργασία σε επίπεδο επιτελείων, κάτι που, όπως είπε, θα γίνει και στη συνέχεια θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Συμπλήρωσε ότι η σημερινή συζήτηση έπρεπε να είναι -και ήταν- συζήτηση για την εθνική στρατηγική, με βασικό αντικείμενο να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα και να τοποθετηθούν σε ένα πλαίσιο «ώστε να εμφανιστούμε στη Βουλή και τον λαό, 
εξηγώντας ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο συμφωνημένο με τους ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους μας που μας βγάζει από το τούνελ και μας κάνει να είμαστε ασφαλείς, 

βάζει τέλος στην καταστροφική συζήτηση για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και αλλάζει το κλίμα για την πραγματική οικονομία». Γιατί, όπως εξήγησε, αν δεν ανασχέσουμε την ύφεση και δεν δώσουμε ξανά αισιοδοξία και προοπτική, δεν θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.