.Σαμαράς: Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας


Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα φέρει αποτελέσματα και θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της, εξαλείφοντας παράλληλα τα δύο ελλείμματα, το δημοσιονομικό και της αξιοπιστίας της χώρας, παρείχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με την Αγκελα Μέρκελ, η συνάντηση των οποίων πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Αύριο ο Γάλλος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχουν συνάντηση στο μέγαρο των Ηλυσίων, και θα προβούν σε κοινή δήλωση στις 12.15 (ώρα Ελλάδας). 
Μετά τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο κ.Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν ζητάμε άλλα χρήματα, ζητάμε ανάπτυξη και αναπνοές για να φτάσουμε στο στόχο μας, ενώ ερωτηθείς εάν ετέθη το θέμα της επιμήκυνσης, ουσιαστικά παρέπεμψε για μετά την έκθεση της τρόικας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι σε αυτή θα σηματοδοτηθεί πως η νέα κυβέρνηση συνεργασίας θα φέρει σύντομα αποτελέσματα.
Παράλληλα ζήτησε να σταματήσει η κακοφωνία και οι τοξικές δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, που - όπως είπε - μόνο κακό μπορούν να κάνουν.
Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος, επανέλαβε την πάγια θέση της για τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας, θέτοντας ως χρονικό ορόσημο την έκθεση της τρόικας, για τις όποιες μελλοντικές αποφάσεις. Ξεκαθάρισε δε ότι η Γερμανία επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και πρόσθεσε 
ότι η εκπλήρωση των δεσμεύσεων, θα οδηγήσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης. 
Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα κάνει «τα πάντα» για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας, ενώ σημείωσε ότι γνωρίζει πως οι Έλληνες πολίτες τραβούν τα πάνδεινα και πως χρειάζονται υποστήριξη σε αυτή την έρημο ανάπτυξης.
Αύριο το πρωί ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Παρίσι, με το Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. Τις δεσμεύσεις για τις οποίες έκαναν λόγο οι Σαμαράς - Μέρκελ ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τις θεωρεί και δικές του, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. " Έχει συμφέρον να ξεσηκωθεί και να προχωρήσει σε μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις", σημειώνεται στην ανακοίνωση.
«Η Μέρκελ - σαν καλή τοκογλύφος - επανέλαβε πως μας έχουν δώσει πολλά λεφτά και θα πάρουν πίσω ακόμα περισσότερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, και κατηγορεί τον Πρωθυπουργό, πως δεν είπε λέξη για τους χιλιάδες Έλληνες που αυτοκτονούν και για το αίμα που έχει χυθεί προς χάριν του μνημονίου.

Αντιδράσεις κομμάτων για τη συνάντηση Σαμαρά με Μέρκελ
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Τίποτα το νέο δεν προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο, κ. Μέρκελ. Μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης από τα χείλη του πρωθυπουργού. 
Αντ' αυτού, επαναλήφθηκαν για άλλη μια φορά όρκοι πίστης στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, και ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας χάριν των δανειστών.
«Ο Πρωθυπουργός πήγε στη Μέρκελ με "δωράκι" τη Siemens και ξέχασε την επιμήκυνση», σχολίασε ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος.
«Ο λαός έχει συμφέρον να ξεσηκωθεί και να προχωρήσει σε μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις», επισημαίνει το ΚΚΕ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.