Όχι άλλο μπάχαλο

Μια από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αναφέρουν ότι πάνω από 7 στους 10 Έλληνες λένε ότι πριν από δύο χρόνια ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα απ' ότι σήμερα. Απορούμε ποιοι είναι οι υπόλοιποι 3 που ζουν καλύτερα ή που αισθάνονται καλύτερα στη χώρα τους, αφού έχουν περάσει όσα πέρασαν μέσα στη διετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Αν ήθελε κάποιος με μια φράση να περιγράψει όσα ζούμε θα έλεγε «μπάχαλο». Δεν λειτουργεί απολύτως τίποτε, η χώρα βάλλεται πανταχόθεν και δεν υπάρχει διέξοδος. Τι να πούμε για τα εθνικά θέματα που μας έχουν πάρει αμπάριζα από Τουρκία και από Αλβανία μεριά; Μόνο οι... Αιγύπτιοι δεν διεκδικούν κανένα νησί, ίσως να θελήσουν να εισβάλουν στην Κρήτη αλλά φοβούνται τον υπουργό Πάνο.
Όμως, μια ματιά να ρίξει κανείς στα διεθνή μέσα ενημέρωσης θα διαπιστώσει ότι ζούμε το σκηνικό του Μαΐου του 2015. Λίγο πριν από τη χρεοκοπία και το δημοψήφισμα δηλαδή. Εφιάλτης κανονικός. Πότε ήρθε ξανά στο προσκήνιο το Grexit ούτε που το καταλάβαμε. Ξένες εφημερίδες μιλούν για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, ο Σόιμπλε είναι πάλι στο προσκήνιο, πέρασε 1.5 χρόνος από την υπογραφή του μνημονίου και η οικονομία είναι στον αέρα. Το χρηματιστήριο έχει βουλιάξει ξανά, επενδυτής ούτε για δείγμα, οι Έλληνες επιχειρηματίες εμφανίζονται πλήρως απογοητευμένοι. Το χειρότερο; Ξαναμιλάνε όλο και περισσότεροι για κούρεμα των καταθέσεων.
Πράγματί είναι εντυπωσιακό. Σα να μην πέρασε ούτε μία ημέρα από το 2015. Λες και αναστήθηκε ο Βαρουφάκης, λες και βλέπουμε να φωνάζει «ουάου» και «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες». Και κάπου εκεί στο βάθος να ακούμε φωνές που λένε «δημοψήφισμα, εκλογές, πολιτική σύγκρουση». Έστω κι ένας Έλληνας δεν υπάρχει που να μην κυκλοφορεί σαν... ζόμπι. Δεν ξέρει τι τον περιμένει, δεν ξέρει τι του γίνεται και τι του ξημερώνει. Πώς να προγραμματίσουν τη ζωή τους οι πολίτες; Πώς να κάνουν σχέδια όταν ξέρουν ότι κάποιος τρελός θα πει «δημοψήφισμα» και θα τρέξουν χιλιάδες άλλοι να τον χειροκροτήσουν; Παρ' ότι θα ξέρουν ότι θα είναι το τέλος της Ελλάδας όπως τη ζήσαμε τα τελευταία 40 χρόνια.
Πολλοί θα πουν: «Εντάξει, διαπραγμάτευση είναι, κάνει κόλπα η κυβέρνηση, βάζουν οι δανειστές τον τύπο να γράφει για Grexit, το έχουμε ξαναζήσει το σκηνικό.
Ακριβώς γιατί είναι deja vu δεν θα έπρεπε να το δεχθούμε. Δεν θα έπρεπε να τους αφήσουμε να κάνουν το ίδιο λάθος που μας κόστισε ακριβά. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε τον εφιάλτη του 2015, το φόβο για ό,τι αποταμίευση μας απέμεινε ή τον τρόμο μιας επιστροφής στη δραχμή που θα οδηγήσει σε τεράστια φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό.

Κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η καταστροφή που έρχεται και που τώρα θα είναι οριστική. Όχι άλλο κάρβουνο, όχι άλλο μπάχαλο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.