.Η κυβέρνηση πληρώνει τώρα το δικό της τίμημα


Εγκλωβισμένη στις δικές της πράξεις και παραλείψεις στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών βρίσκεται μετά την απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση, η οποία, ύστερα από τη γενικότερη κατακραυγή, προσπαθεί να ρίξει τους τόνους απέναντι στους δικαστές και να ανεβάσει αντίστοιχα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση.
Σε κάθε περίπτωση, ο αιφνιδιασμός από την απόφαση αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά είναι απόλυτος και γεννά εκνευρισμό που μεταδίδεται σε πολλαπλά επίπεδα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. 

Μετά τις πρώτες επιθετικές δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών, ακολούθησε η διαρροή από το Μαξίμου ότι «ο ανασχηματισμός δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας», κάτι που σημαίνει ότι θα καθυστερήσει για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακριβώς για να μην ανοίξουν και ενδοκυβερνητικά/εσωκομματικά μέτωπα με ανοιχτό αυτό των αδειών.
Ταυτόχρονα, «ξεκρέμαστοι» βρέθηκαν οι βουλευτές και τα στελέχη που κλήθηκαν να υπερασπιστούν τις θέσεις της κυβέρνησης στα τηλε-παράθυρα, αφού δεν υπήρχε καν κεντρικό επιχείρημα και υπερασπιστική γραμμή μετά το κάζο του ΣτΕ.
Την ίδια στιγμή, το μέτωπο με τους δικαστές κορυφωνόταν με πρωτοφανή οξύτητα, αφού ουδέποτε τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει τέτοιας σφοδρότητας σύγκρουση ανάμεσα στην εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία, με ανακοινώσεις-απαντήσεις των δικαστικών ενώσεων απευθείας προς την κυβερνητική εκπρόσωπο.
Για το λόγο αυτό, η Όλγα Γεροβασίλη υποχρεώθηκε να δηλώσει σήμερα το απόγευμα ότι «η κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή όχι με αυτές».
Παράλληλα, οι εξελίξεις πλέον μεταφέρονται σε αμιγώς πολιτικό πεδίο, αφού τη Δευτέρα στη Βουλή θα κατατεθεί η νέα νομοθετική ρύθμιση για τις άδειες και ταυτόχρονα θα γίνει η πρώτη πρώτη προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (σ.σ.: ήδη ορίστηκε για τις 17.00΄ της Δευτέρας).
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη:
«Η Κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ανεξάρτητα αν συμφωνεί η όχι με αυτές. Γι΄ αυτό και σπεύδει για μια ακόμα φορά στην συγκρότηση ΕΣΡ, προκειμένου να είναι αυτό που θα διεξαγάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες το ορίζει ως αρμόδιο.
Απομένει να φανεί αν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα αρθούν στο ύψος των συνταγματικών τους υποχρεώσεων ή για ακόμα μία φορά θα επιμείνουν να υπονομεύουν την συγκρότηση του ΕΣΡ, προκειμένου να διαιωνίζεται η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει απολύτως καμία προσχηματική δικαιολογία».
Των εξελίξεων αυτών προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των υπουργών Δικαιοσύνης, Εργασίας και Επικρατείας, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και της κυβερνητικής εκπροσώπου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.