.Ομπάμα: Η Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις

Στο θέμα της Ελλάδας και της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές της, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, κατά τις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με τον ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, στο Λευκό Οίκο.

«Η Ελλάδα χρειάζεται να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο Ομπάμα και κάλεσε τη χώρα «να μειώσει τη γραφειοκρατία».

Οι Έλληνες «πρέπει να εισπράξουν τους φόρους. Πρέπει να μειώσουν τη γραφειοκρατία, να κάνουν ευέλικτη την αγορά εργασίας», τόνισε.

Αναφερόμενος στην Ευρώπη γενικότερα, ο Ομπάμα δήλωσε ότι είναι αναγκαίες τόσο η λιτότητα, όσο και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Για την Ιταλία, έκρινε ότι η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι βρίσκεται στη σωστή πορεία με τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει.

Σημείωσε ωστόσο ότι, καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ενδείξεις για πτώση της ζήτησης και αποπληθωρισμό στην Ευρώπη, είναι αναγκαίο να δοθεί μια ώθηση στην αύξηση της ζήτησης.

Από τη μεριά του, ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να εργαστεί για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα και πως η ψήφος των ελλήνων πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή. 

«Πρέπει οπωσδήποτε να εργαστούμε σκληρά για την επίτευξη συμφωνίας», δήλωσε ο Ρέντσι, συμπληρώνοντας πως απαραίτητες είναι οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.