.Αξιόπιστο φορολογικό

Πολύ συνοπτικά και με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και σχετική μελέτη της Alpha Bank αποδεικνύεται ότι η υπερφορολόγηση στην οποία έχει επιδοθεί η κυβέρνηση έχει και ένα αποτέλεσμα, για το οποίο κάθε άλλο παρά θα πρέπει να καμαρώνουν στο υπουργείο Οικονομικών. Συνετέλεσε ώστε η για χρόνια αναμενόμενη ανάπτυξη να καθυστερήσει, εξαιτίας της, δύο τρίμηνα.

Πολύ απλά η οικονομία μας θα είχε περάσει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς από το πρώτο τρίμηνο του 2014, αλλά δεν το επέτρεψε η ακραία υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας που, σύμφωνα με τους ειδικούς, λειτούργησε αρνητικά ως προς τις επενδύσεις αλλά και ως προς την ανεργία. 

Αλλά τέτοιες «λεπτομέρειες» δεν φαίνεται να απασχολούσαν τους υπεύθυνους της φορολογικής πολιτικής όταν αποφάσιζαν τις φοροεπιδρομές τους.

Γιατί δεν είναι μόνο ότι καθυστέρησαν την είσοδο της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά, είναι και ότι στοιχειωδώς σωστούς υπολογισμούς δεν είναι σε θέση να κάνουν, αφού τελικά εισπράττουν σημαντικά περισσότερα χρήματα απ' όσα είχαν υπολογίσει.

 Και φυσικά τα χρήματα αυτά τα κατέβαλαν στο ποσοστό τους και πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, μια και είναι οι μόνοι οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκρύψουν έστω κι ένα ευρώ από το εισόδημά τους.

Είναι μία ακόμη απόδειξη ότι εκείνο που χρειάζεται ο τόπος -και μάλιστα επειγόντως- δεν είναι απλώς η προώθηση κάποιων φορολογικών ελαφρύνσεων αλλά αυτό που όλο και συχνότερα διαπιστώνεται και υπογραμμίζεται. 

Είναι η διαμόρφωση, επιτέλους, ενός σοβαρού, δίκαιου και αξιόπιστου φορολογικού νόμου, έτσι ώστε να σταματήσει ο τραγέλαφος του αυτοσχεδιασμού και της αυθαιρεσίας που έχει εξελιχθεί πλέον σε βραχνά για τον μέσο πολίτη. Δεν πάει άλλο.

 ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.