.«Πιθανή μια Ρωσική εισβολή»

Προειδοποίηση πως η Ρωσία ενδέχεται να εισβάλει στην ανατολική Ουκρανία, ακόμα κι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν στρατιωτική βοήθεια, έστειλε την Κυριακή o στενός συνεργάτης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και βοηθός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τόνι Μπλίνκεν, λίγη ώρα αφότου ο ουκρανός μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε πως ο κίνδυνος πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αυξάνεται.
Τα σχόλια των δύο ανδρών ήλθαν αφότου ο διοικητής του NATO στην Ευρώπη έκρουσε τον κώδωνα για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.
«Είναι πιθανό πως [οι Ρώσοι] ετοιμάζονται να μπουν», σημείωσε, μιλώντας στο CNN, ο κ. Μπλίνκεν, εκτιμώντας πως η συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στη μεθόριο αποσκοπεί στον εκφοβισμό του Κιέβου.
Προσέθεσε μάλιστα πως ακόμα και η προσφορά αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, «είναι μάλλον απίθανο να αλλάξει τους υπολογισμούς της Ρωσίας και να αποτρέψει μία εισβολή».
Η Δύση έχει επανειλημμένα εκφράσει τις ανησυχίες της πως, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, η Μόσχα έχει εδαφικές βλέψεις στην ανατολική Ουκρανία, όπου κατοικούν σημαντικοί ρωσόφωνοι πληθυσμοί. Η Ρωσία έχει διαβεβαιώσει πως δε σχεδιάζει επέμβαση στην ανατολική Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, προειδοποίηση πως οι πιθανότητες σύρραξης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αυξάνονται απηύθυνε, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο ABC, ο ουκρανός μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Ντεστσίτσια.
«Αυξάνονται θα έλεγα. Δεν ξέρουμε τι έχει ο [Βλαντιμίρ] Πούτιν στο μυαλό του και ποια θα είναι η απόφασή του [...] Για αυτό το λόγο η κατάσταση γίνεται όλο και πιο εκρηκτική σε σχέση με πριν από μία εβδομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντεστσίτσια.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.