.Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις

Εν μέσω προεκλογικών σεναρίων, που εντάθηκαν από την παραίτηση τριών γενικών γραμματέων της Κυβέρνησης, προκειμένου να μη χάσουν το δικαίωμα εκλογής τους, ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο την 5η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. 
«Αγκάθι» τα εργασιακά, με το Γιάννη Βρούτση, να τάσσεται, από τη Γενεύη, κατά των περαιτέρω αλλαγών στο όριο των ομαδικών απολύσεων, να περιγράφει ωστόσο παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο, τόσο ως προς τη διαδικασία απεργιακών κινητοποιήσεων, όσο και ως προς τη λειτουργία των Συνδικάτων. 
Παρόντες στη διαπραγμάτευση, από ελληνικής πλευράς, είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου. Από την πλευρά των δανειστών, μετέχουν οι Ρίσι Γκογιάλ από το ΔΝΤ και Ντέκλαν Κοστέλο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ο Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ θα έρθει στην Αθήνα το μεσημέρι. 

Εν το μεταξύ  την δυσφορία του εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, για την παρουσία του στενού συμβούλου του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη στην εν εξέλιξή συνάντηση μεταξύ υπουργού Οικονομικών και τρόικας. 
Ο κ Χαρδούβελης ενημέρωσε τον κ Βενιζέλο για την πορεία της πρώτης φάσης της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Αύριο, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου με όλα τα ζητήματα επί τάπητος. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.