.Χρειάζεται εθνική συναίνεση

Χρειάζεται μια εθνική διαπραγμάτευση και εθνική συναίνεση, τόνισε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Βενιζέλος αφού επισήμανε ότι όλοι αδημονούν για αλλαγή του κλίματος εξαπέλυσε πυρά στην αντιπολίτευση. 
«Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά, «έχουν επιλέξει το ρόλο της δημαγωγίας που είναι κατώτερη των περιστάσεων και υποτιμά τις προσπάθειες του ελληνικού λαού».
«Δεν θα χαθούμε στις λεπτομέρειες και δεν θα ανοίξουμε λανθασμένα μέτωπα, θα πείσουμε τους εταίρους μας γιατί έχουμε καταφέρει οφθαλμοφανή επιτεύγματα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα θέματα που ανοίγει η τρόικα για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις. 
Σε ερώτηση σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η προγραμματική συμφωνία περιλαμβάνει και αυτό το ζήτημα.
«Δεν θέλω να αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά συγκυριακά, ούτε να στέλνουμε λάθος μηνύματα, χρειάζονται θεσμικές λύσεις». 
Αυτές, τόνισε, ξεκινούν από αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα, συναίνεση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος «είναι σύμβολο εθνικής ενότητας, ρυθμιστής του πολιτεύματος, πρέπει (δε) να είναι ο άνθρωπος που μιλάει με μια γλώσσα, που ενώνει το έθνος και δίνει προοπτική και να είναι ένας αξιοπρεπής διεθνής εκπρόσωπος της χώρας».

«Άρα, λοιπόν, ας δούμε πώς αντιμετωπίζεται το θέμα αυτό και έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε κι άλλα θέματα όταν έρθει η ώρα», κατέληξε. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.