.Ρωσική επίδειξη ισχύος πριν την Σύνοδο

Σε επίδειξη στρατιωτικής ισχύος εν μέσω της ουκρανικής κρίσης προχώρησε η Ρωσία πραγματοποιώντας δοκιμαστική εκτόξευση αντιαεροπορικών πυραύλων εδάφους-αέρος τύπου  S-400 και S-300 κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στη νότια επαρχία Αστραχάν, στις οποίες συμμετείχαν 800 στρατιώτες και περισσότερα από 200 στρατιωτικά εξαρτήματα. 
Εν τω μεταξύ, ενώπιος ενωπίω πρόκειται να βρεθούν οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο την ερχόμενη Τρίτη στο Μινσκ της Λευκορωσίας όπου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τελωνειακή Ένωση που έχει συγκροτήσει η Μόσχα.
Αντικείμενο της συνόδου θα αποτελέσει η εφαρμογή της Συμφωνίας Σύνδεσης του Κιέβου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ενεργειακή ασφάλεια αλλά και η σταθεροποίηση της περιοχής Ντονμπάς, όπου δρουν οι αυτονομιστές αντάρτες. Την διπλωματική κινητικότητα καταδεικνύει και η επίσκεψη που επιβεβαιώθηκε ότι θα πραγματοποιήσει το Σάββατο στο Κίεβο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.
Την ίδια ώρα, κλιμακώνονται οι εχθροπραξίες, αλλά και η ανθρωπιστική κρίση στην ανατολική Ουκρανία. Σφοδρά πυρά πυροβολικού πλήττουν  συνοικίες του Ντονιέτσκ, προπύργιου των φιλορώσων αυτονομιστών, το οποίο εδώ και δύο ημέρες δεν έχει τρεχούμενο νερό. Μάχες μαίνονται και στο κέντρο της πόλης Λουγκάνσκ της ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες οι οποίοι την ελέγχουν από τον Απρίλιο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.