.Επί τάπητος ο ΕΝΦΙΑ

Χαμηλώνει η κυβέρνηση τον πήχη των προσδοκιών αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ. Παρότι η ΕΛΣΤΑΤ γνωμοδότησε υπέρ της καταβολής του σε επτά δόσεις έως και το Μάρτιο του 2015, το υπουργείο Oικονομικών δεν επιβεβαιώνει ότι οι δόσεις θα φτάσουν τις επτά, ούτε ότι οι αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου θα επιφέρουν αισθητή μείωση στο τελικό ποσό, λέγοντας ότι η τρόικα δύσκολα θα δεχθεί κάτι τέτοιο. 
Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, για τα «κόκκινα» δάνεια και την ερχόμενη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.
Λάθη στον υπολογισμό του παραδέχθηκε μιλώντας στο Α984 και το Νεκτάριο Νώτη ο υφυπουργός Aνάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Εν τω μεταξύ, άλλη μια ιστορία τρέλας με τον ΕΝΦΙΑ βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας. Το ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ ζητά το υπουργείο Oικονομικών από το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Κανάρη Τσίγγανου στον ΑΝΤ1, το ποσό δεν πρόκειται να πληρωθεί γιατί καταλογίστηκε παράνομα.

Νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να αναζητήσουν στο Taxisnet οι φορολογούμενοι από τα μέσα Σεπτεμβρίου αφού προωθηθούν οι αλλαγές στο τρόπο υπολογισμού του έως το τέλος Αυγούστου. Προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη των φορολογούμενων, το υπουργείο προτίθεται να εκδώσει αναλυτικό οδηγό για τον τρόπο συμπλήρωσης του Ε9.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.