.Ανεβαίνουν οι πολιτικοί τόνοι για την ΔΕΗ

Υψηλά βολτ και αυτή την εβδομάδα για το θέμα της μικρής ΔΕΗ, ενόψει και της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, την Τετάρτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την πρότασή του για τη συλλογή 120 υπογραφών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ενώ επιστρατεύει και παλαιότερες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να κατηγορήσει την κυβέρνηση για αυταρχικό κατήφορο και υποκρισία. 
Στην αξιωματική αντιπολίτευση, υπενθυμίζουν ομιλία του στη Βουλή το Φεβρουάριο του 2011 για το ζήτημα της επιστράτευσης, στην οποία ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να κατηγορεί την τότε κυβέρνηση πως αντιμετωπίζει τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων και πυροδοτεί την κοινωνική έκρηξη.
Στη ΔΗΜΑΡ, υπέρ της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα, τάχθηκε η πλειοψηφία των μελών της εκτελεστικής επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας, 
με τον Φώτη Κουβέλη να τονίζει ότι το κόμμα συμφωνεί στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, διευκρινίζοντας ότι η στάση αυτή, δεν έχει καμία σχέση με την Προεδρική εκλογή. Στις 6 το απόγευμα ο Φώτης Κουβέλης, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για το θέμα της μικρής ΔΕΗ.
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον ότι δεν έχει κυβερνητική πρόταση και πως επισημοποιεί δια των ενεργειών του, τη συντεχνιακή αντίληψη περί πολιτικής. 
Ζήτησε δε να αποσυνδεθεί το θέμα του δημοψηφίσματος από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, καλώντας παράλληλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κάνουμε - όπως είπε - και τη δική μας αυτοκριτική. 
" Κάθε φορά που υπήρξε θεσμικός εκβιασμός για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτός που τον έκανε δεν βγήκε κερδισμένος", σημείωσε.
Η περίπτωση της ΔΕΗ αποδεικνύει ότι η βάρβαρη πολιτική και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης αντιμετωπίζεται με ένταση της εργατικής - λαϊκής πάλης, αναφέρει το ΚΚΕ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.