.Ολοκληρώθηκαν οι επαφές με τρόικα

Χωρίς ουσιαστική πρόοδο για το θέμα της υιοθέτησης ευέλικτου καθεστώτος ρύθμισης χρεών ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους της τρόικας. 
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου εξετάστηκε η οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και διαπιστώθηκε ισορροπία ως προς την εκροή πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αύριο το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της τριμερούς, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, όπου θα εξεταστεί η καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα φέρεται να προκρίνει τη μεταφορά όλων των προνοιακών επιδομάτων και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε οργανισμό εποπτευόμενο από το Υπουργείο εργασίας. Στόχος η δημιουργία μηχανισμού ελέγχου και καταβολής των επιδομάτων, ώστε οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος να μην λαμβάνουν σωρευτικά και άλλα επιδόματα.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τη ΔΕΗ, τα νέα οργανογράμματα των δήμων και η εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα ήταν τα κύρια θέματα που συζήτησε νωρίτερα η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με τους εκπροσώπους της τρόικας. 
Σχετικά με τις οφειλές των δήμων, θα διερευνηθεί σε ποιον βαθμό η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ (στο πλαίσιο του «Καλλικράτη») συνοδεύτηκε από τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων, προκειμένου να καταβάλλονται οι απαιτούμενες δαπάνες. 

Όσον αφορά τα νέα οργανογράμματα, εντός του καλοκαιριού η Task Force πρόκειται να παραδώσει στο υπουργείο τα πέντε πιλοτικά μοντέλα δήμων, που έχουν σχεδιασθεί με βάση επιμέρους χαρακτηριστικά που αποτυπώνουν διαφορετικές ανάγκες διοίκησης των δήμων. 

Σε ακόμα ένα γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η κυβέρνηση διαπρέπει στη διγλωσσία και στη συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.