.Ενδοκυβερνητικές τριβές φέρνει η διαθεσιμότητα

Νέες ενδοκυβερνητικές τριβές φαίνεται ότι δημιουργεί το θέμα της διαθεσιμότητας, καθώς στη συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ τονίστηκε ότι η διαθεσιμότητα είναι ένα αποτυχημένο μέτρο και έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όλο το δημόσιο τομέα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει πραγματική αξιολόγηση στο δημόσιο και να καταργηθεί η διαθεσιμότητα, όπως εφαρμόζεται σήμερα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», ότι πρέπει να τεθεί το θέμα της διαθεσιμότητας και των ομαδικών απολύσεων από την Κυβέρνηση στην τρόικα.

Μάλιστα ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας μετά τη λήξη της συνάντηση στο ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι το θέμα με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ ήταν «απολύσεις στο ψαχνό».

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι τα στοιχεία για τη διαθεσιμότητα που βρήκε στο υπουργείο δεν βασίζονταν σε αξιολόγηση.

Τόνισε ότι θα γίνει νέα αξιολόγηση και αν προκύψουν ανάγκες για προσλήψεις πέραν των 600, τότε θα βγει άμεσα προκήρυξη.

Ο κ. Λοβέρδος για τη σύνδεση της διαθεσιμότητας με τις απολύσεις είπε ότι «πρέπει να φύγει το θέμα από τις πλάτες ενός ανθρώπου», εννοώντας τον κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «Εμείς κουβεντιάσαμε το πρωί. Υπάρχει ανάγκη να ξαναδούμε το θέμα με συναίσθηση ευθύνης».

Από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν πως το ΠΑΣΟΚ είναι ένα αυτοτελές κόμμα και μπορεί να έχει τις θέσεις του, ωστόσο ισχύουν όσα συμφώνησαν στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διαθεσιμότητα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.