.Ράλι στις αγορές υπο το φως εκτιμήσεων ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής

Οι ιταλικές και ισπανικές μετοχές οδηγούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα λάβει μέτρα για να ενισχύσει την οικονομία της Ευρωζώνης και ότι οι διπλωματικές προσπάθειες θα αμβλύνουν την ουκρανική κρίση.

Ο ιταλικός δείκτης μετοχών FTSE MIB καταγράφει άνοδο 1% στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2011, ενώ ο ισπανικός δείκτης Ibex 35 ενισχύεται κατά 0,9%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης τιμών μετοχών Eurofirst 300 σημειώνει άνοδο 0,5%.

Πάντως, στα χθεσινά επίπεδα, κοντά στα 1,3730 δολάριο, κινείται η ισοτιμία του ευρώ, με τους παράγοντες της αγοράς συναλλάγματος να είναι διχασμένοι όσον αφορά τις πιθανότητες να λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σήμερα πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνης.

Με τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη να είναι «κολλημένος» κάτω από το 1%, η κεντρική τράπεζα έχει μία σειρά επιλογών. 

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η ΕΚΤ ?το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει στη Φρανκφούρτη? θα ανακοινώσει μία μείωση κατά 10 μονάδες βάσης (0,1%) στο βασικό επιτόκιό της που ανέρχεται σήμερα σε 0,25%, ενώ άλλοι θεωρούν ότι θα λάβει πιο τεχνικά μέτρα για να αυξηθεί η χορήγηση δανείων από τις τράπεζες και να στηριχθούν οι επενδύσεις.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.