.«Μεγάλη η συμβολή της Ελλάδας στην ΕΕ»

Επίσημο ανακοινωθέν για τη σημερινή συνάντηση του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον πάπα Φραγκίσκο, εξέδωσε το Βατικανό.

«Στην εγκάρδια συνομιλία, συνέπεια των καλών σχέσεων της Αγίας Έδρας με την Ελλάδα, αντιμετωπίστηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων, ιδίως, το στάτους των θρησκευτικών κοινοτήτων, ο ρόλος της θρησκείας στην κοινωνία και η οικουμενική συνεργασία» αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Αγίας Έδρας.

«Στη συνέχεια της συνομιλίας έγινε ιδιαίτερη μνεία στις κοινωνικές συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης, όπως και στη συμβολή της Ελλάδας στο εσωτερικό της ΕΕ» προσθέτει το Βατικανό.

Τέλος, στο ανακοινωθέν εκφράζεται ανησυχία «για το μέλλον των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, για την πολιτική αστάθεια και για τις συρράξεις που αφορούν διάφορες περιοχές του πλανήτη».

Σε λίγη ώρα. ο κ. Παπούλιας συναντάται με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και αμέσως μετά οι δύο πρόεδροι θα εγκαινιάσουν την έκθεση «Κλασική Εποχή και Ευρώπη. Το πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας». Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Ιουλίου στο ιταλικό Προεδρικό Μέγαρο «Κυρινάλειο» και στη συνέχεια θα «ταξιδέψει» στην Ελλάδα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.