.Διαψεύδει τις πληροφορίες περί «κουρέματος» το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

Τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα - με ενδεχόμενο «κούρεμα» χρέους ή νέο πρόγραμμα ύψους 10-20 δισεκατομμυρίων ευρώ- , φέρεται διατεθειμένος να προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο επικαλείται έγγραφο του γερμανικού υπουργείου. Εκπρόσωπος πάντως του κ. Σόιμπλε διέψευσε αργότερα την πληροφορία ότι σχεδιάζεται νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Δεν υπάρχουν νέα δεδομένα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου και παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες του Spiegel, η νέα βοήθεια που φέρεται διατεθειμένος να προτείνει ο γερμανός υπουργός και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές, θα συνδέεται με όρους. «Ως δυνατότητες αναφέρονται ένα περαιτέρω ‘κούρεμα' χρέους ή ένα ‘περιορισμένης έκτασης πρόσθετο πρόγραμμα', στο οποίο η Ελλάδα θα ελάμβανε φρέσκο χρήμα από τον ΕΜΣ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, το νέο πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι της τάξης των 10-20 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναλόγως πώς θα διαμορφωθεί», επισημαίνει το περιοδικό και συμπληρώνει ότι «η νέα βοήθεια θα συνδέεται με τον όρο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει πιο αποφασιστικά από ό,τι ως τώρα τις μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα τις διαπιστώσεις της τρόικας, συνεχίζει το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει υλοποιήσει ως τώρα λιγότερα από τα μισά μεταρρυθμιστικά μέτρα από αυτά που είχε υποσχεθεί.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.